Joga patří k nejlepším k cvičením pro seniory. Foto: www.pixabay.com
Cvičení vás udrží v kondici a prodlouží zdraví
11. 7. 2018Chcete vrátit ztracenou kondici, posílit tělo i kardiovaskulární systém a třebas i spálit nějaké ty tuky a zhubnout? Ani s přibývajícím věkem se nemusíte vzdát pohybu. Jde jen o to, najít ten správný, který vás bude bavit.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
13.7.2018 08:36
Navážu na to historkou z rehabilitace, kde mi rhb sestra řekla, že dost lidí (hlavně mužů) na předepsané cvičení vůbec nechodí a myslí si, že je zachrání různé ty magnety apod., kde nemusí nic dělat, jen ležet.
Jitka Caklová
13.7.2018 06:30
Álo to mi připomnělo, jak jeden známý, který se dostal se svými problémy, přes řadu odborníků až k docentovi a po vyšetření pravil: "To je ale debil, on mi řek, že prej mám málo pohybu. Jen než nakrmím prase, slepice, králíky........, celý den se nezastavím a von mi vůl jeden řekne, že mám málo pohybu. Některým lidem zkrátka vysvětlit nelze, že je rozdíl mezi "pohybem" a "pohybem".
Alena Tollarová
12.7.2018 22:49
Já to cvičení poslední dobou nějak flákám a poznám na sobě, jak mi chybí. Jen chůze to nespraví. Chce to protáhnout celé tělo.
Olga Škopánová
12.7.2018 08:01
Sama jsem se přesvědčila o prospěšnosti cvičení at sama doma nebo ve fitku a všemi těmi výmluvami proč to nejde lidé jen zkrátka škodí sami sobě.
Jitka Caklová
11.7.2018 21:50
Při detailnějším pohledu má dívka v popředí kolena blízko u sebe a přes ně i přes prsa má hlavu nezdravě sklopenou k zemi. Pro začátečníky je dobré, mít dle potřeby na patách a pod čelem destičky z polyuretanové pěny, aby páteř v této poloze byla co nejvíc v jedné rovině. Prosím ale, není to kritika, ale poznatek z kurzu.
Danka Rotyková
11.7.2018 20:10
Také mám nejraděj chůzi. Když je pohoda, uvnitř i zvenku, jdu svižně, žádné loudání. Pak jako bonus přjde i dobrý pocit z pohybu. Doma mi nejvíce vyhovuje protahován. Jóga se mi moc líbí, ale ani já nemám trpělivost (nevím kde se vytratila).
Věra Ježková
11.7.2018 19:54
Přirozený pohyb je pro mě chůze. Na jógu nemám trpělivost. Líbí se mi, co napsala Jitka.
Jitka Caklová
11.7.2018 15:11
Dokud nejsem přesvědčená, že cvičím hlavně pro svůj dobrý pocit a vlastní dobrou kondici, tak je lepší necvičit vůbec. Osobně jsem chodila do kurzu jógy, abych se naučila správně při cvičení dýchat a prociťovat, který cvik, na kterou partii v těle působí. Po půl roce jsem skupinové cvičení jógy opustila s pocitem, že už mi nemá co dát a od té doby, cvičím v klidu domova. Nárazové cvičení na povel, alespoň podle mých zkušeností, je k ničemu a pravidelné, alespoň 3x týdně ve fitku vyjde téměř na stejno jen víc leze do peněz. A není z rovna příjemné ztrapňovat se před děvčaty o 20-30-40 let mladšími a o 10-20-30 kg lehčími viz. úvodní foto. Do této polohy trvá secsakramensky dlouho se propracovat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA