Ilustrační foto: pixabay.com
Ideální věk. Existuje?
23. 7. 2018V poslední době se objevila spousta nových tvrzení souvisejících s věkem. Například: Život začíná po čtyřicítce. Šedesátka je nová padesátka. Ideální čas na mateřství je pětatřicet. V sedmdesáti je běžné mít pravidelný sex. Ale nakolik jde o ideály, přání, přehnaná tvrzení a nakolik jsou pravdivá?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
24.7.2018 13:20
Netuším, jestli jsem ideální věk už měla, mám ho teď nebo mě teprve čeká. A tak zkrátka žiju. Jak nejlépe umím.
Danka Rotyková
23.7.2018 17:44
Ideální věk - jak na co. Jako seniorka 60+ mohu u sebe konstatovat, že nyní mám ideální věk na aktivity, které jsem dříve kvůli zaměstnání nemohla dělat. Ne vždy se ale ideální věk rovná ideálním podmínkám. Ještě že je dnes tolik možností jak si i v seniorském věku užívat. Jen mít to zdraví ...☺
Jitka Caklová
23.7.2018 15:32
Je to individuální. Osobně jsem měla čas si uvědomit, že žiji, ve svých čtyřiceti třech letech, dřív nebyl čas. Dceři bylo osmnáct, synovi patnáct a pamatuji si na tuto chvíli, jako by to bylo včera. A protože život se nedá žít nejprve na nečisto, tak alespoň nyní žiji na plno za pochodu a vůbec mi nevadí, že nejsem v očích druhých stoprocentní. Pro mě je důležité souznění těla a ducha ve chvíli kdy žiji a to je právě teď ♥♥♥
Věra Ježková
23.7.2018 15:20
Myslím, že každý má svůj ideální věk jindy. Otázky položené na konci prvního odstavce jsem si nikdy nekladla. Srovnáváním se s jinými netrpím; vždy pro mě bylo důležité, aby se vyrovnala sama se sebou.
Zuzana Pivcová
23.7.2018 13:10
Myslím, že opravdu nejde porovnávat fyzické síly, paměť, logické myšlení a k tomu ještě to, čemu se říká životní moudrost, kterou chápu jako vnitřní vyrovnanost a pochopení a velkorysost k druhým. Protože se prodlužuje věk, logicky se posunují i ty hranice nej-. Ale rozdíl je i u jedinců. Pokud se někdo dožije devadesátky i více v celkem dobrém zdraví, tak samozřejmě začne i duševně "polevovat" později než ten, kdo má dánu třeba jen sedmdesátku. Možná se mýlím, ale nechce se mi nějak učeně nad tím přemýšlet. Je to příliš individuální.
Libuše Křapová
23.7.2018 13:01
Stále ještě nejsem na vrcholu svých sil. Aritmetice pořád nerozumím :-(
Libor Farský
23.7.2018 10:44
Dle různých studií je člověk na vrcholu své inteligence mezi 20 - 25 lety. A fyzických sl samozřejmě také. U mne to platilo stoprocentně. Ve svých 23 letech v r.1968 jsem přerušil na rok studium a dokázal se bez peněz pohybovat v cizině. Již jsem se chystal vyrazit autostopem na cestu kolem světa, což mi znemožnil 21.srpen.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA