Léto na jihu Čech je plné různých městských slavností, trhů, hudebních festivalů a dalších kulturních akcí. Tento víkend se k pořadatelům přiřadila i Bechyně.
Na Náměstí T. G. Masaryka se konaly jako každoročně keramické trhy, jichž se zúčastnilo nejméně 70 prodejců. K vidění byla většinou opravdu keramika, ale vedle ní i sklo, kameny, šperky, proutěné zboží, originální látkové tašky a doplňky. Nikde nebyly nevkusné univerzální suvenýry, jaké se často nabízejí turistům v centru Prahy.
Krátce po zahájení slavnosti se na náměstí sjelo odhadem 70 - 80 motorek, z nichž převažovaly silné stroje značky Harley - Davidson. Pro milovníky motorismu to byla skutečná pastva pro oči. Úderem desáté se však kolona dala do pohybu a město opustila.
Na pódiu u parku v dolní části náměstí začala hrát již několik desetiletí oblíbená jihočeská dechovka Budvarka. Po ní pak v odpoledních hodinách následovala vystoupení dalších hudebních skupin, tentokrát spíše pro mladší.
Mezitím v lázeňském parku poblíže nádraží probíhala poněkud recesistická soutěž zvaná Koloběžková Grand Prix, letos již 46. ročník. Té se zúčastnili mladí i starší s koloběžkami všeho druhu včetně podomácku zhotovených "strojů".
Ačkoliv jsme se v Bechyni nezdržely vzhledem k horšímu autobusovému spojení o víkendu celý den a neviděly zdaleka vše nabízené, mohu říct, že se sobotní oslava návštěvníkům opravdu vydařila.
Mě osobně potěšil trh a nablýskané motorky. Třešničkou na dortu pak pro mě bylo setkání s mým někdejším posluchačem z kurzu němčiny v jazykové škole v Českých Budějovicích, panem Ludvíkem Petrem, manažerem a zpěvákem Budvarky. Viděli jsme se po 36 letech. Ale o tom až třeba někdy příště.
Teď se, prosím, se mnou podívejte na několik záběrů ze sobotní Bechyně.
Foto: autorka
Bechyňské slavnosti dopadly na jedničku
30. 7. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
1.8.2018 16:32
Ahoj Zuzko, zazpívala sis taky? V Bechyni jsem byla kdysi jako svobodná holka a od té doby ne. Ale ráda bych se tam někdy podívala.
Marie Doušová
31.7.2018 08:30
Oprava... Zuzko nevím proč zrovna Vám dávám do jména s, když vím , že tam patří Z. Ještě jednou se moc omlouvám a příště už si to budu po sobě vždy důkladně číst. Nezlobte se!
Marie Doušová
31.7.2018 08:14
Motorky fajn, keramika taky. Zusko dík za pěknou procházku po trhu.Já jezdím na trhy s keramikou do Berouna , kde to mám blíže domova.
Jiří Libánský
30.7.2018 22:14
Odpovídám na dotaz Hanky Rypáčkové: Nedojel. Pokazila se mi navigace a bloudil jsem po Jižních Čechách. Když jsem se si na pumpě koupil automapu a blížil se k Bechyni, už jsem od Zuzany věděl, že motorky odjíždějí. Jel jsem tedy rovnou za holkama do Týna a počkal tam na ně.
Marcela Pivcová
30.7.2018 18:35
Bechyňské trhy se nabízejí ke srovnání s podobnými, také každoročně opakovanými trhy v Berouně . Ty berounské jsou sice ještě o trochu rozsáhlejší, ale bechyňské jsou stejně pěkné. Budete-li mít třeba příští léto možnost, přijeďte se podívat!
Věra Ježková
30.7.2018 16:18
Bechyně je krásná, keramické trhy miluju. Jinak na mě asi moc velký šrumec.
Naděžda Špásová
30.7.2018 10:45
Zuzko, to je hemžení. V Bechyni jsem nikdy nebyla, vím, že jsou tam lázně. Muselo to být moc pěkné, soudě podle hezkých fotek. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden
Tento týden končí dne 17. listopadu, tedy v Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva. A to bude také téma vědomostního kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem