Foto: autor
Rybník a ulovené dítě
7. 8. 2018Jako je pro malé holky mrkací celuloidová panenka s blonďatými vlásky, je pro malé kluky zčeřená hladina rybníka, jezírka, říčky nebo potoka. Totiž láska na celý život. A touha u té vody trčet co nejdéle, ať si ho rodiče shánějí po všech čertech. A nutkání si u té vody hrát, stavět loďky a pouštět je po vodě za dobrodružstvím, o jakém se může zdávat jenom klukům.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
9.8.2018 00:32
Jako malá jsem chodila " na ryby" se svým o 13 let starším bratrem. Ne že by se mi rybaření líbilo, spíš jsem si hrála ráda u vody. Později jsem si z něj dělala legraci, že zase nic nechytil. Vaše povídka mi ho připomněla, už ho dávno nemám.
Alena Tollarová
8.8.2018 20:03
Nemám v rodině žádného rybáře a na rybách jsem nikdy nebyla. Vídám je sedět u Labe a zamyšleně hledět, někdy i do mobilu :) Ale při koupání v pískovně se mi kolem nohou prohání maličké rybky a to se mi líbí. A líbí se mi i milé vyprávění.
Libor Farský
8.8.2018 10:33
Zajímalo by mne, jestli i ryby mají své chutě a tudíž i oblíbená a méně oblíbená jídla. Protože třeba psi je určitě mají a zdaleka ne všichni stejné - (smajlík)
Lubomír Müller
7.8.2018 21:09
To jste mě všechny mile potěšily svými komentáři, stejně jako tehdy dávno mě mile potěšil tatínek, že mně nenařezal na zadnici. Nebudete věřit (či spíše asi z vlastní zkušenosti věřit budete), býval jsem jako malý kluk, tak do asi pěti šesti let, raubíř a kazisvět (ačkoliv mi dali jméno Lubo Mír). Povídky o tom, jak jsem kačenkám otáček krky, protože kačenkám-hračkám se přeci taky dají otáček krky, chodil se dívat do vajíček, zda tam nejsou kuřátka, či rozbíjel okenice, protože se mi líbil zvuk tříštěného skla, budou následovat (já si to sice moc nepamatuji, ale rodiče a zvláště babička mi to vyprávěli). Jistě máte takových příhod také vy dost. Tak děkuji za čtení a komentování. Ten háček bych samozřejmě nespolknul, to bych musel spolknout celou návnadu, a to jsem nedovedl, takže jsem ukusoval. Ale možná bych ho měl pěkně zapíchnutý do jazyka. A jestli se dal rozeznat kapr chycený od kapra koupeného? Dodnes nevím. Zkušený rybář by to jistě poznal. Já jsem se rybářem nestal, a dnes už rybaření ani moc rád nemám, protože je často jen "sportovní", ryba se chytí, háček se jí "vyoperuje" z tlamy a pak se pustí, jako že se jí nic nestalo. Už jsem s rybáři hádal, že to není fér. Vždycky se na mě naštvali. Tož tak...
Alena Vávrová
7.8.2018 19:33
Pěkný a napínavý příběh. Já chodila jako holka na ryby s dědečkem na řeku a moc mne to bavilo a nevadilo mi vstávat před čtvrtou ráno. Rybářka se ale ze mne nestala.
Hana Švejnohová
7.8.2018 18:53
Zdravím Lubomíra rybáře a děkuji za milou a úsměvnou vzpomínku... A taky za vybroušený styl a vypsanou ruku...
Zuzana Pivcová
7.8.2018 17:22
To je moc hezké vyprávění, že by se za něj takový Ota Pavel nemusel stydět. Ale on to není, je to Lubomír se svým pestře a vnímavě prožitým dětstvím. Správný rybář prý neprozradí, na co chytá, takže tatínek měl nějakou specialitu a Ty sis dovolil mu ji sníst? A opravdu se chycený kapr nepoznal od uloveného?
Elena Valeriánová
7.8.2018 17:15
Mám syna rybáře vím přesně, kdy ho to chytlo. Bylo to na dovolené na Šíravě o prázdninách, v září šel do 1. třídy. Šírava byla tehdy po záplavách a byla obsypaná komáry. Ve vedlejší chatce byla rodinka a jejich táta byl rybář. A ten vzal našeho synka poprvé na ryby. Chytil svou první rybu a už byl na háčku. Po nástupu do školy začal chodit do rybářského kroužku i když byl až od třetí třídy, on už tam chodil v první. Začal chodit muškařit a je to jeho koníček dodnes. Skoro čtyřicet let.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA