Finanční nedůvěra mezi partnery. Znáte ji?
Ilustrační foto: ingimage.com

Finanční nedůvěra mezi partnery. Znáte ji?

23. 8. 2018

Dříve bylo naprosto běžné, že manželský pár hospodařil společně. Dali výplaty dohromady a financovali z nich domácnost. Dnes je tento model čím dál vzácnější.

peníze
Hodnocení:
(5.2 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Podivné...
Zdenka Hillová
Neznám ,vždy jsme si věřili je to tak stále (peníze dohromady máme od svatby )
Elena Valeriánová
Jani, mluvíš mi z duše. Je to celé nějaké zvrácené. Nikdy jsme si nemohli moc vyskakovat, co se financí týče, ale na začátku mi manžel řekl:kup si co chceš, ale půjčovat si nesmíš. A tak jsem se naučila hospodařit s málem. Někdy jsem si povzdychla: už mám jen stovku do výplaty a manžel optimista na to: řekni si, že máš ještě stovku do výplaty a bude ti líp. Tak jsme si to rozdělili, já byla a jsem doma ministr financí a manžel ministr zahraničí,ať se stará o hlad v Senegalu,ne? Článek se mi líbí a nechci ji zlehčovat, ale dnes jsou to oddělené a tajné peníze, pak bojovky ... To není manželství, to je pakt, kde si každý po chvíli dělá co chce.
Jana Šenbergerová
Tak tohle naštěstí neznám, nic takového jsem nezažila ani v manželství, ani v partnerství a věřím, že nic takového nezažiju. Možná bych to pochopila, kdyby žil každý ve svém a jen se občas setkávali. Nechtěla bych žít v rodině, kde by to takhle fungovalo. Co je moje, to je i tvoje, jen na oblečení a pastelky mi nesahej. :-)
Jitka Caklová
Znám z vyprávění. Předmanželská smlouva, tedy alespoň podle mne, je první zrnko písku do soukolí zvaného harmonické manželství.
Věra Ježková
Neznám.
Danka Rotyková
Zdá se mi, že ta změna chovaní je způsobena tím, že tehdy jsme nežili v blahobytu a dostatku jako tomu je dnes. Takže - jestliže jsme s manželem měli oba dva malý plat, nezbývalo nic jiného, než je dát na společnou hromadu. Ale dnes je tomu naprosto jinak a já mladé chápu.
Olga Škopánová
Co se týče popsané metodě hospodaření starší generace chce se zvolat Svatá prostoto. A proč? Protože o peníze jde vždycky až v první řadě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%