Zvířata a já - 2. Jak pojmenovat domácího mazlíčka
Foto: archiv autora

Zvířata a já - 2. Jak pojmenovat domácího mazlíčka

2. 9. 2018
Můj příběh Soutěž Zvířata a já
Autor: Libor Farský
Hodnocení:
(5.1 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Borku, to sis tedy vyhrál. Zde má reakce. 1) Brno: Brník. Buzík, Homoušek, Lesbinka se mi nelíbí. Pro nesklonné Kladno nehlasuji, kluka navrhuji Kladník, holku nebrat. Liberec: Libík, Libina (ti by šli i z Libice). Medlík a Medlinka – líbí. Olomouc: Olmík, Olmina. Plzeň: Plzák by se asi nehodil. Praha: Pražík, Pražek, holku nebrat – Pražka zní blbě. Pejsky z Řitky pojmenovávat podle sousedních obcí. Brumka a Brumík se mi líbí. 2) Ratlík třeba Goliáš, vlkodav Vlček. 3) Podle oblíbených osobností bych jméno nevolila. Vůbec mám radši jména nelidská. I když takový Filípek nebo Bruník jsou fajn. 4) Dalmatiny nemusím. Paráda! :-)
Jana Kollinová
Pro Marcelu P. Přimluvte se prosím u kamaráda, ať se nad Mirkem slituje a dá mu doživotí. Zvířata by se mohla také jmenovat po hvězdách, třeba ta z útulku. Zvířecí šlechta s rodokmenem má nádherně nezvyklá jména, kam se na ně hrabou člověčí šlechtické rody. :-)
Zuzana Pivcová
Já nezapomenu na den, kdy mi po autonehodě zemřel partner. On se jmenoval skutečně Borek (podle chyby v kalendáři místo Bořek). Šla jsem od jeho příbuzných a najednou ženský hlas řekl Borku! Doslova to se mnou hodilo, ale to jen nějaká paní oslovila svého psa. :-D
Dana Puchalská
Kdybych já měla psa z Kladna, byl by to buď Polda nebo Poldinka.Jedna paní tady v sousedství má fenku krysaříka a jmenuje se Růžena. Zprvu jsem myslela, že volá na kamarádku,až potom jsem zjistila,že haleká na tuhle psí dámu. Známá měla fenu retrívra a té dala jméno po značce cigaret-Lucky ,které kouří její oblíbený herec. Ale nikdo jí nikdy neřekl jinak že Lakynka.
Mirek Hahn
Líbí se mi nezvyklá jména, Alíkovský mainstream mi moc nesedí. Pamatuji fenu pitbulla jménem Nafta. A ještě jednu vzpomínku..... Seděl jsem kdysi u někoho na návštěvě a najednou hostitel povídá: "koukej", a zařval hurónským hlasem: "BLESKU, KE MNĚ". V naprostém tichu se zpoza rohu vyřítila bestie velikosti hlodavce, asi tak půl kila živé váhy, málem jsem potrhal smíchy...
Marcela Pivcová
Liborku, přečetla jsem a beru Tvůj příspěvek jako humorný článek, nikoliv doopravdy míněný. Jako chovatelka koček jsem ihned začala uvažovat, jak by se mohla jmenovat tato zvířata. Kdyby Tvé návrhy byly použitelné i pro ně, musela bych mít podle místa původu Liberce kocoura Libora, zatímco se jako kartouzský šlechtic jmenuje Sorbo Rohanka. Sorbo je jistě podle amerického herce, Rohanka (chovná stanice) jsem dlouho nevěděla, až nám na výletě na Sychrově sdělili, že vstupní brána do parku nese tento název - po zámeckých pánech. Naštěstí je kocour u nás Míša, ale na výstavách se musí uvádět oficiální jméno. (Pro Janu K. sděluji, že náš kamarád na chalupě má králíka Míru, kterého mu dal jistý Mirek. Králík je béžový krasavec).
Eva Mužíková
Jani, souhlasím s Tebou... asi bych se podivila, kdyby někdo na fenku volal EVO:
Jana Kollinová
Článek je nápaditý. Čtyřnohý chlupáč se neurazí a přijme za své i to nejbizarnější jméno. Kam zmizela krásná česká jména Azor, Alík, Asta, Ťapka, Micka, Mourek ...? Proč mají psi lidská jména? Při procházkách slyším úpěnlivé volání Sašenko, Julinko, Barunko, Sandro, Vilíku atd.. Dost často nejsou přivoláváni potomci, ale zvířata. Nevím, moc se mi nelíbí, že sousedova fenka má stejné jméno jako moje vnučka nebo pravnučka. Naštěstí, syn se jmenuje Mirek a se psem téhož jména jsem zatím nesetkala. :-)
Zuzana Pivcová
No, dobře, já takové stránky nestuduji. :-D
Libor Farský
Zuzko, na internetu je takových seznamů plno a příkladů jmen tisíce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%