Jeden den a tolik štěstí
Foto: archiv autorky

Jeden den a tolik štěstí

8. 9. 2018

Moji milí,

tak, jak jsem vás přes časem krátce informovala, rozhodla jsem se vyřešit svůj dlouhodobý problém - stesk po čtyřnohém kamarádovi, Bertíkovi. Přemýšlela jsem, kudy jsem chodila, nedokázala se rozhodnout. Opatřit si štěně - na to nemám vzhledem k mému věku odvahu. Opatřit si pejska z útulku, to je opravdu velice těžké rozhodnutí. Nikdy nevíte, čím musel na cestě do útulku projít... Ano, ráda bych vytvořila nějakému nešťastnému chlupáčkovi hezký domov, ale byl by to jen jeden z tisíce. Proto jsem se rozhodla jít jinou cestou - budu jezdit do útulku pomáhat a vytvářet takovou " třešničku na dortu ". STALO SE, UŽ V TOM LÍTÁM:))))) Po domluvě s majitelkou útulku v Krásném Lese jsem se dostavila v "plné polní", pracovním oblečením a obutím počínaje, otevřeným srdcem plným lásky konče.

Přiznám se, že když jsem hned po vystoupení z vlaku slyšela psí štěkot, draly se mi slzy do očí. Slzy lítosti nad jejich osudy, slzy štěstí nad tím, že jsem vykročila jistě správnou cestou. Zklidnila jsem se až v okamžiku, když jsem s plnými hrstmi piškotů obcházela jednotlivé kotečky, krmila ty vyčuhující tlamičky mezi mřížemi a hlavně všem slíbila, že se budu všemožně snažit, abych jim jejich pobyt udělala o něco příjemnějším.... Musím napsat, že všichni pejskové jsou ze strany personálu opravdu opečováváni, jak to jen nejlépe jde a co síly stačí. Pejskové jsou v dobré fyzické kondici, žijí v čistotě. ALE !!! Těch sil je opravdu málo, pobyt mimo kotec je omezen. Takže moje poslání se bude převážně týkat venčení, česání, mazlení a i rozmazlování. Mimo jiné budu nápomocná všude tam, kde to bude potřeba, ale to je zatím běh na delší trať. A já se na ten běh těším... Bertice

Dodatek: Mrňousek v mém náručí byl zabaven romské rodině pro týrání. Dnes se přihlásili a dostavili velmi sympatičtí zájemci. :)))

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Pivcová
Evo, rozhodla jste se, jak jste v současnosti mohla nejlépe. Ale vůbec bych se nedivila, kdybyste si jednou (nebo vícekrát) nějakého pejska půjčila domů a kdyby se stal Vaším adoptovaným Bertíkem - třeba s jiným jménem. Takhle u nás zůstal před dvaceti léty nalezený kocourek Aljoška, který měl původně jít na umisťovací výstavu koček. Za dva dny si u nás hrál s naším (prvním) kocourem Míšou - a už "byl náš"!
Jitka Hašková
Úžasné rozhodnutí. Přeji hodně štěstí mezi pejsky. Radost na všechny strany. Gratuluji. Toto by měl opravdu být počin týdne ne-li měsíce.
Zuzana Pivcová
Před 3 dny jsme chvíli seděly v cukrárně Bertík na Hluboké, tak jsme na Tě vzpomínaly. Možná proto, že už se vzduchem nesl tenhle úžasný článek. My tady krmíme zanedbaná a majitelem skoro týraná zvířata. Nechci to víc rozvádět, teď ne. Přeji Ti hodně radosti, která převáží nad smutnými chvílemi, které také jistě někdy přijdou. Jsi fajn, Bertice!!
Lenka Hudečková
Evičko, jsi opravdové zlatíčko a žena s velkým srdíčkem. Také stále platí, že jsi pro mne světice. Umíš rozdávat tolik lásky, úsměvu a štěstí...jsi skvělá. Mám Tě moc ráda a pejskové mají štěstí, že se o ně můžeš starat...
Marie Doušová
Evo neznám Vás ,ani Vašeho bývalého psa Bertíka, ale dokážu Vás pochopit. Vaše rozhodnutí je krásné , záslužné a obdivuhodné.Jste rozumná žena, která ví jak pomáhat potřebným a zároveň svoji lásku věnovat jiným opuštěným pejskům. Smekám před Vámi a přeji hodně radosti a klidu v duši , vždyť Bertík tam nahoře vidí ,jaká jste skvělá žena .
Libuše Křapová
Já už s Evkou mluvila a moc to jí i pejskům přeji. A kromě jiného jsem reagovala přesně tak, jak Jana K. podle mne je Evka kandidát na počin týdne :-)
Hana Polednová
Evi, moc hezky jsi vystihla své pocity. Správné rozhodnutí ti pomohlo vyřešit tvůj stesk po Bertíkovi. Bertík v tvém srdci zůstává a ty budeš rozdávat lásku ostatním pejskům, které takové štěstí neměli. Moc ti přeju, abys mezi nima byla šťastná a oni budou šťastni za to, že k nim přišla taková milující psí bábinka.
Jana Kollinová
Evi M. jste úžasná a přeji hodně úžasných zážitků. Věřím, že slzy lítosti i slzy štěstí se spojí v jedny slzy léčivé, které přinesou lásku každému jedinci v útulku. Mám fenku z útulku a dobře vím jaký emotivní zážitek je návštěva tohoto zařízení. Nevím zda bych to dokázala zvládat opakovaně. Věřím, že Váš článek bude kandidátem na počin týdne.**********
Libor Farský
Sákra, holky, jak to děláte? Já chci taky umět dát 6 * !!! Evičko, je mi moc líto, že soutěž článků na téma "Zvířata a já" právě skončila a bez Tvé účasti. Zasloužila bys si nějakou mimořádnou cenu! Kdyby to nějak šlo, ze srdce rád bych na ni přispěl.
Naděžda Špásová
Evi, ty jsi prostě hvězda hvězd. Rozhodla jsi se správně. Bolest odezní, krásné vzpomínky ti zůstanou. A k tomu tě bude milovat spousta dalších čtyřnožců a ten pocit ti nikdo nevezme. Ten pejsek, co ho celuješ, je moc hezkej. Držím palce tobě i chlupáčům. :-) :-) :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.