Sezona Kaki trvá do konce října.
Znáte ovoce kaki? Španělská dobrota plná vitamínů
21. 9. 2018Na první pohled vypadá jako oranžové rajče. Nenechte se ale zmást - kaki je ovoce, které si zamilovali už staří Řekové. Považovali jej dokonce za dar bohů. My ho dnes oceňujeme nejen kvůli vynikající chuti, ale také kvůli vysokému obsahu vitamínů A, B a C, minerálů, vlákniny, má vysoký podíl antioxidantů a neobsahuje žádný tuk. Jemný sladký plod si zamilujete na první ochutnání.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
21.9.2018 23:57
Kaki znám a ráda ho jím. Je škoda, že při prodeji není doporučení, jak ho konzumovat. to se týká i jiných cizokrajných plodů, jsou dost drahé a při neznalosti jejich konzumace je lidé nekupují.
Eva Balúchová
21.9.2018 18:48
Kaki znám a chutná mně.Už se těším až ho zase v obchodě uvidím a koupím.Ale chléb z něho určitě péct nebudu.
Danka Rotyková
21.9.2018 12:03
Tohle ovoce jsem ochutnaa teprve před 2 lety, i když bylo prodeji mnohem dříve. Od první chvíle jsem si jeho chuť zamilovala.
Dagmar Bartušková
21.9.2018 10:28
Kaki jsem prvně přivezla z Maďarska, a to už je pěkných pár let zpátky. Když je zralé, má vynikající chuť. Nedělám s ním žádné cavyky - oloupu, nakrájím a sním.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA