Foto: pixabay.com
Češi stráví v práci 35 let. Jak je to jinde v Evropské unii?
28. 9. 2018V Evropské unii nejpozději do důchodu odcházejí Islanďané. V průměru pracují 46,6 let. Češi v práci zůstávají 35,1 let. Pracují někde ženy více než muži? A jaké vzdělání mají lidé v předdůchodovém věku? Čtěte v druhém dílu seriálu webu i60.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dáša Bilanová
21.11.2018 18:35
Já i s učňovslou dobou mám 39,5 roku a do důchodu mám necelých 8 let až roku 2026 do konce září . Na mateřské jsem byla celkově 3,5 riků, vychovala jsem 2 dětí. Odpracovano mám , ale nemám důchodový věk. Jsem pouze vyučená a není to na závadu.
Josef Bílý
2.10.2018 13:57
Ještě dodatek k době strávené v práci..
Nevím také, z čeho paní Bučková vycházela, já osobně pracoval 47 let, ale i pokud počítám nástup po vysoké škole a odchod do důchodu - který je dnes běžně 65 let, tak mě vychází doba strávená v zaměstnání 42 let a to nepočítám lidi po vyučení nebo po vojně..Takže mě vychází průměrná doba min. na 40 let !!
Josef Bílý
2.10.2018 13:51
Pokud budou VŠ dále pokračovat ve své klesající úrovni, přijímat kohokoliv na různé kvazi obory, tak sice EU brzy doženeme, ale úroveň vzdělání VŠ nebude ani na úrovni maturity z předchozích let.Navíc se dožijeme toho, že absolventi nezískají na trhu práce ve svém oboru místo a budeme svědky vysokoškolsy " vzdělaných " v pracovních pozicích kde dříve plně postačovalo vyučení, či dokonce zaučení.
Dana Puchalská
29.9.2018 19:35
Ta kalkulačka je skurečně divná. Počítám to už podruhé a hlava mi to nebere.
Rosta Hammer
29.9.2018 08:02
Paní Bučková asi neumí počítat.Po škole jsem šel na dva roky na vojnu a po vojně jsem začal pracovat.Věk, pro odchod do důchodu mám stanovený na 64 let a 6 něsíců.Tak tedy nevím ,kde vzala těch 35.4roku.
Věra Halátová
28.9.2018 14:37
Dnešní předdůchodový věk, to jsou ženy kolem šedesátky a muži v věku 65 let. Jsou to ročníky 1953 - 1958. Tyto ročníky mohly začít studovat vysokou školu v letech 1972 - 1977. Všichni víme, že stát rozděloval potraviny, příjmy i to, kolik děti po skončení základní školní docházky může studovat ten nebo jiný obor, kolik dětí se může vyučit. A také byly limitována místa na jednotlivých vysokých školách. Dnes může na vysokou školu nastoupit každý, kdo složil maturitní zkoušku. Třeba i bez přijímacích zkoušek. A pak se uvidí. Po prvním roce je vysoká úmrtnost studentů. Mladí lidé, i když vystudovali různé obory na různých vysokoch školách - nezapomeňme, že pomaturitní studia se povýšila na bakalářská, aby se statisticky dosáhlo většího počtu vysokoškolsky vzdělaných, se tomu oboru nevěnují. Mají prostě "papír", že absolvovali "nějakou" vysokou školu a dělají něco naprosto jiného. A tak dochází k situaci, kdy právníků, ekonomů, odborníků na kde co je tzv. plná p...., ale sežeňte instalatéra, elektrikáře, když potřebujete něco opravit v domě. O zedníkovi, který dokáže opravit komín, nemluvím. A co se týká délky pracovního života? Já jsem pracovala 43 roky. A pracovala bych dál, mně má práce bavila.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA