Ilustrační foto: ingimage.com
Svěřit se s problémy. Ano či ne?
2. 10. 2018
Je to jeden z nejvýraznějších rozdílů mezi generacemi. Svěřování se, sdílení, rozebírání problémů, otevřenost. Nazvat se to dá různě, podstata je stejná. Dříve bylo zvykem osobní problémy a starosti spíše utajovat, nyní je trendem hlásat je do světa, ba téměř dávat na odiv.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
3.10.2018 21:59
Záleží na tom, jestli je člověk extrovert nebo introvert- extrovert na sebe vyblafe i to, co ještě neudělal a introvert mlčí jako partyzán. Myslím, že tady platí "zlatá střední cesta". Někdy pomůže se svěřit, ale házet všechny své problémy druhým na krk je dětinské.
Zuzana Pivcová
3.10.2018 10:28
Někomu o sobě něco řeknu, ale to musí být člověk "vyvolený". Co si dají lidi na FB či kam, to je až nebezpečné.
Zdenka Jírová
3.10.2018 01:12
Nevím, proč bych se měla svěřovat náhodným známým. Mohu se -částečně- svěřit své nejlepší kamarádce, ale o intimnostech nikomu. Nečtu bulvár, protože kdo s kým spí nebo se rozvádí a proč, mne nezajímá.
Eva Mužíková
2.10.2018 22:07
Ano, není dobré svěřovat se se všemi problémy a komukoliv...ale na druhou stranu se přece říká : " Sdělenà radost, dvojnásobná radost, sdělená starost, poloviční starost".
Danka Rotyková
2.10.2018 22:05
Já jsem narozena v "panně", ale nevím, zda je to tak podstatné. Rozhodně se ale nesvěřuji se vším.
Věra Ježková
2.10.2018 18:31
Račice do třetice. S problémy se nesvěřuji, zejména ty velké si nechávám pro sebe. Při setkání s kamarádkami občas utrousím nějaký banální, abych měla co říct.
Dana Puchalská
2.10.2018 14:25
Jsem rak jako hrom. A to mluví za vše. Nerada se otevírám každému a moc dlouho nad tím přemýšlím.
Jana Šenbergerová
2.10.2018 14:04
Zřejmě dost záleží na tom, o jaké problémy jde. Ne s každým je možné svěřit se komukoliv. My Raci jsme spíš tajnůstkáři. :-)
Olga Škopánová
2.10.2018 12:48
Ony totiž předchozí generace se ani náhodou věčně nezaobíraly svými problémy. Moje babička měla dvě hesla Nějak bylo a nějak bude, a Pán Bůh dal Pán Bůh vzal. A s tím vystačila celý život a to prožila dvě světové války.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA