Častolovická hraběnka: Klidně mě oslovujte Diano
Paní Diana Phipps Sternbergová, majitelka východočeských Častolovic. Foto: Zámek Častolovice

Častolovická hraběnka: Klidně mě oslovujte Diano

9. 10. 2018

Má 83 let, modrou krev a jeden z nejkrásnějších zámků v Česku. „Hlavně mě neoslovujte paní hraběnko. To mi radši říkejte jen Diano,“ říká v rozhovoru Diana Phipps Sternbergová, majitelka východočeských Častolovic.

hrady a zámky osobnosti rozhovor
Hodnocení:
(4.6 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Oldřich Čepelka
Já jen to, že všichni šlechtici, kteří dostali zpátky své majetky, se o ně příkladně a odpovědně starají. Na rozdíl od tisíců spekulantů. kteří se zmocnili majetků v 90. letech a nechají ho chátrat nebo na něm vydělávají miliony, aniž by vytvořili sami nějakou hodnotu.
Alžběta Kusá
S úctou k paní Dianě stesk "Museli jsme ale zrušit provoz penzionu, který vydělával, protože platícím hostům vadilo, že je tu tolik hlučných návštěvníků."absolutně nechápu. Hlasitost návštěvníků se dá jistě regulovat. Jsem tedy na straně dcery, která nechce ze svých lesů zámek dotovat. Obzvláště pokud by si na sebe provozem penzionu dokázal vydělat! Paní Dianě přeji pevné zdraví a dlouhověkost! Na zámku jsme byli, je moc hezký. Knihu, podepsanou paní Dianou, jsem si odvezla a přečetla jedním dechem!... Pro životaschopnost zámku doporučuji najmout mladou krev pro nové nápady na zajištění výnosu na provoz zámku + spojit s "letitou" zkušeností majitelky!!!
Dana Kolářová
Zajímavý rozhovor.
Ivana Syřišťová
Ivana Syřišťová Obdivuju tuto opravdovou dámu a moc ji držím palce v dalším provozu zámku
Danuše D'Engeli
Krásný pozdrav paní Diano, mojí mámě je 85 let, moc nevidí, má další problémy, ale to, co ji drží při životě je starost o zahradu a dům. Mějte se moc krásně. Danuše
Anna Březinová
Navštívili jsme v loňském roce Častolovice, tam jsem si koupila knihu Cesta a propadli jsme kráse růží v zámecké zahradě. Teď už obdivujeme austinky v naší zahradě. I já přeji paní Dianě hodně zdraví a pohody v nádherném zámku.
Olga Štolbová
Úžasná dáma - obdivuju... Dík za příjemný článek.
Libor Farský
Dianu obdivuji a oslovení "paní hraběnko" mi naopak přijde hezky romantické. Škoda, že její dceru to do Čech již neláká.
Elena Valeriánová
Děkuji, děkuji za krásný rozhovor. Přeji paní Dianě hodně zdraví.
Eva Horňáková
Před dvaceti lety jsem v pozdním odpoledni se svými studenty navštívila Častolovice. Při pohledu na zámek jsme litovali, že náš příjezd je už pozdní. Přiblížila se k nám velmi milá paní, chvíli naslouchala co o historii zámku říká jedna ze studentek, pak doplňovala informace a nakonec nás pozvala i do interiéru. Teprve při loučení jsme se dověděli, že tato úžasně milá, oduševnělá dáma s vstřícným vztahem k lidem je sama paní hraběnka. S díky vždy vzpomenu na toto setkání. Autorka rozhovoru odvedla dobrou práci.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%