Foto: autorka
Brusel
5. 11. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
6.11.2018 19:27
Věrko, také jsem tam byla v rámci zájezdu do Anglie, jen si nemohu vzpomenout, kdy přesně to bylo. Na těchto fotkách se mi zdá Brusel mnohem hezčí, než jak jsem ho vnímala tehdy.
Věra Ježková
5.11.2018 21:18
Byla jsem tam půl dne, v rámci poznávacího zájezdu do Anglie. Ráda jsem si ho připomněla.
Zuzana Pivcová
5.11.2018 16:50
V Bruselu jsem byla několikrát, a to pracovně za okolností, kterým už se mi dnes ani nechce věřit. V dubnu 1999 došla do vojenského archivu pozvánka (přeposlaná z ministerstva obrany) na výroční zasedání Archivního výboru NATO, určená i pro nové členské státy. Tak ředitel rozhodl, že tam pojedu s jedním důstojníkem (jako jeho tlumočnice a archivářka zároveň). Té schůzi předcházel odpolední raut s tehdejším nejvyšším představitelem NATO Javiérem Solanou. Bylo to v centrále NATO k 50. výročí vzniku NATO. Pak jsem tam začala jezdit na další výroční zasedání, až tu funkci převzala mladší kolegyně. Byly to vždy krátké návštěvy, takže jsem kromě centra z města moc nepoznala. Souhlasím s Julkou. Pěkné náměstí a přilehlé uličky, kde bylo plno kaváren a restaurací a prodejen se suvenýry, hlavně čokoláda a krajky. Chlapeček mě nenadchnul. Letiště bylo hrozně rozlehlé, terminály A - F za sebou, když člověk přijel metrem, které končilo na F a odlétal do Prahy z A, trval mu ten průchod na druhý konec půl hodiny. Díky, Julko, za hezkou procházku.
Jitka Hašková
5.11.2018 13:27
hezky napsáno. Byla jsem na půldenním výletě v Bruggách, které mne nadchly, v Bruselu jenom na letišti a vlakovém nádraží. Chci se tam vydat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA