Moje cesta do Anglie - jedeme a letíme
Foto: autorka

Moje cesta do Anglie - jedeme a letíme

16. 10. 2018
cestování
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslav Kolín
Londýn je pěkný, už jsem v něm byl několikrát, a to jak s cestovkou, tak soukromě, takže si dovolím několik doporučení: Oystercard je zajímavá, ale je ještě něco výhodnějšího - Travelcard. Nepočítá totiž jízdy, prostě jezdíte. Je v papírové podobě, v metru projde turniketem a v autobuse ji stačí ukázat řidiči. Dá se koupit na několik dní (my jsme měli pětidenní) a cena se odvíjí podle počtu pásem, v nichž se chcete pohybovat. My jsme si koupili ta pásma dvě, protože na metro to stačilo, a kde byl náš cíl až za druhým pásmem (Wimbledon), dojeli jsme to z poslední stanice metra ve 2. pásmu autobusem; na autobusy platí jakákoliv Travelcard pro všech devět pásem. Nevím, jak je to teď, ale před dvěma roky měly British Railways jakousi akci - na Travelcard zakoupenou u nich (na nádraží!) bylo možno získat slevy na vstupy do různých památek, jen bylo třeba si doma zjistit, do kterých, a vytisknout si příslušné vouchery. My jsme např. navštívili Tower s voucherem 2 in 1, tedy vlastně za poloviční vstupné. O Ryanairu nemám slov. Je to nízkonákladovka, ale mám dojem, že je to s ní jako v Cimrmanově hospodě na mýtince: Koupili si letadla a lezou jim do nich lidi! Letěli jsme s nimi loni z Liverpoolu do Prahy a nikdy víc! To už je daleko lepší EasyJet. Možná jsem masochista, ale radši cestuji do Anglie autobusem a přes Kanál trajektem (Eurotunel mě deprimuje), i když to trvá dlouho. Jsem zvědav na pokračování cestopisu.
Libor Farský
Mám na Londýn ty nejhezčí vzpomínky, ovšem psal se rok 1968.
Dana Puchalská
Děkuji za druhý díl. Krásně se čte a díky i za odkaz na restauraci. A těším se už teď na t ř e t í pokračování
Zuzana Pivcová
Je to už 18 let, co jsem byla naposledy v Londýně, přitom před tím skoro každý rok. Kromě první cesty autobusem a trajektem z Calais jsem vžy letěla, a pokaždé na Heathrow. I odtamtud to byla do centra docela dálka. Ano, vždy jsem bydlela v té části města, kterou máte na snímku. Letenku a ubytování mi vyřizovalo MO, mně dalo práci si vyřídit pětidenní průkazku na dopravu. Na vstup do metra na letišti také nezapomenu. Moc děkuji za vyprávění a obdivuji vás, jak jste si vše předem vyřídili. Inu, doba pokročila.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%