Foto: autorka
Moje cesta do Anglie - jedeme a letíme
16. 10. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslav Kolín
18.10.2018 22:22
Londýn je pěkný, už jsem v něm byl několikrát, a to jak s cestovkou, tak soukromě, takže si dovolím několik doporučení: Oystercard je zajímavá, ale je ještě něco výhodnějšího - Travelcard. Nepočítá totiž jízdy, prostě jezdíte. Je v papírové podobě, v metru projde turniketem a v autobuse ji stačí ukázat řidiči. Dá se koupit na několik dní (my jsme měli pětidenní) a cena se odvíjí podle počtu pásem, v nichž se chcete pohybovat. My jsme si koupili ta pásma dvě, protože na metro to stačilo, a kde byl náš cíl až za druhým pásmem (Wimbledon), dojeli jsme to z poslední stanice metra ve 2. pásmu autobusem; na autobusy platí jakákoliv Travelcard pro všech devět pásem. Nevím, jak je to teď, ale před dvěma roky měly British Railways jakousi akci - na Travelcard zakoupenou u nich (na nádraží!) bylo možno získat slevy na vstupy do různých památek, jen bylo třeba si doma zjistit, do kterých, a vytisknout si příslušné vouchery. My jsme např. navštívili Tower s voucherem 2 in 1, tedy vlastně za poloviční vstupné.
O Ryanairu nemám slov. Je to nízkonákladovka, ale mám dojem, že je to s ní jako v Cimrmanově hospodě na mýtince: Koupili si letadla a lezou jim do nich lidi! Letěli jsme s nimi loni z Liverpoolu do Prahy a nikdy víc! To už je daleko lepší EasyJet. Možná jsem masochista, ale radši cestuji do Anglie autobusem a přes Kanál trajektem (Eurotunel mě deprimuje), i když to trvá dlouho. Jsem zvědav na pokračování cestopisu.
Dana Puchalská
16.10.2018 11:33
Děkuji za druhý díl. Krásně se čte a díky i za odkaz na restauraci. A těším se už teď na
t ř e t í pokračování
Zuzana Pivcová
16.10.2018 11:08
Je to už 18 let, co jsem byla naposledy v Londýně, přitom před tím skoro každý rok. Kromě první cesty autobusem a trajektem z Calais jsem vžy letěla, a pokaždé na Heathrow. I odtamtud to byla do centra docela dálka. Ano, vždy jsem bydlela v té části města, kterou máte na snímku. Letenku a ubytování mi vyřizovalo MO, mně dalo práci si vyřídit pětidenní průkazku na dopravu. Na vstup do metra na letišti také nezapomenu. Moc děkuji za vyprávění a obdivuji vás, jak jste si vše předem vyřídili. Inu, doba pokročila.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA