ilustrační foto: pixabay.com
Čas dušičkový
19. 10. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Nováková
28.11.2018 10:08
I když je článek trochu smutný, ale ze života,o to víc potěšily vaše příspěvky... děkuji za ně
Marie Ženatová
21.10.2018 08:48
Díky za hezký článek. Právě dnes jedu na hřbitov do své rodné vesničky a ráda s sebou beru i menší vnoučátka...
Eva Mužíková
20.10.2018 19:12
Dušičky ano, Halloween ne, tak jako ne Děda Mráz .... Hezké čtení...U nás kousek od domu kde bydlím je nádherný hřbitov. Z okna vidím jak je o Dušičkách celý ozářený, každoročně tam za tmy vodím vnoučata, hledí na tu hru světýlek v tichém úžasu.
Elena Valeriánová
20.10.2018 06:31
Podzimní čas mám ráda, nevadí mi mlhy a letos čekám na podzimní déšť jako na smilování. Dušičky patří k naší kultuře, ale je fakt, že dětem se předkládá jiný pojem a jiné vnímání tohoto svátku. Halloween ... už snacha šije masky. Je to v pořádku, já bych jen chtěla, aby vnoučata věděla i o těch našich Dušičkách.
Věra Lišková
20.10.2018 04:20
Krásně jste to napsala. Vzláště čtvrtý odstavec je nyní aktuální a kéž bychom jej dodržovali.
Mirek Hahn
19.10.2018 18:20
Dušičky mám rád. Dřív jsem chodíval na hřbitov až když se šeřilo, to množství zapálených svíček vyvolávalo mystickou atmosféru. Nesmutním, možná se ještě setkáme....
Věra Ježková
19.10.2018 18:05
Dušičky jsou hezká tradice, ale na „své“ zemřelé si vzpomenu i bez nich. Halloween mě nechává chladnou – jen se podívám z okna, když ho slaví děti ve školce.
Dana Puchalská
19.10.2018 12:27
Ano, na hrob s manželem chodíme a nejen na Dušičky. Vzhledem k tomu, že máme zesnulé příbuzné i na Moravě, tak na ty si vzpomeneme doma. A zapálíme jím svíčku. Je to pěkná tradice, nemělo by se snažit, jí předělat na ten importovaný.
Zuzana Pivcová
19.10.2018 10:00
Je pravda, že Dušičky jsou časem rozjímání a návštěvy hřbitovů. Je to hezká tradice. Ale ty, které jsme měli rádi, máme v srdci stále.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA