Čas dušičkový
ilustrační foto: pixabay.com

Čas dušičkový

19. 10. 2018
Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Nováková
I když je článek trochu smutný, ale ze života,o to víc potěšily vaše příspěvky... děkuji za ně
Marie Ženatová
Díky za hezký článek. Právě dnes jedu na hřbitov do své rodné vesničky a ráda s sebou beru i menší vnoučátka...
Eva Mužíková
Dušičky ano, Halloween ne, tak jako ne Děda Mráz .... Hezké čtení...U nás kousek od domu kde bydlím je nádherný hřbitov. Z okna vidím jak je o Dušičkách celý ozářený, každoročně tam za tmy vodím vnoučata, hledí na tu hru světýlek v tichém úžasu.
Elena Valeriánová
Podzimní čas mám ráda, nevadí mi mlhy a letos čekám na podzimní déšť jako na smilování. Dušičky patří k naší kultuře, ale je fakt, že dětem se předkládá jiný pojem a jiné vnímání tohoto svátku. Halloween ... už snacha šije masky. Je to v pořádku, já bych jen chtěla, aby vnoučata věděla i o těch našich Dušičkách.
Věra Lišková
Krásně jste to napsala. Vzláště čtvrtý odstavec je nyní aktuální a kéž bychom jej dodržovali.
Mirek Hahn
Dušičky mám rád. Dřív jsem chodíval na hřbitov až když se šeřilo, to množství zapálených svíček vyvolávalo mystickou atmosféru. Nesmutním, možná se ještě setkáme....
Věra Ježková
Dušičky jsou hezká tradice, ale na „své“ zemřelé si vzpomenu i bez nich. Halloween mě nechává chladnou – jen se podívám z okna, když ho slaví děti ve školce.
Dana Puchalská
Ano, na hrob s manželem chodíme a nejen na Dušičky. Vzhledem k tomu, že máme zesnulé příbuzné i na Moravě, tak na ty si vzpomeneme doma. A zapálíme jím svíčku. Je to pěkná tradice, nemělo by se snažit, jí předělat na ten importovaný.
Zuzana Pivcová
Je pravda, že Dušičky jsou časem rozjímání a návštěvy hřbitovů. Je to hezká tradice. Ale ty, které jsme měli rádi, máme v srdci stále.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%