
Foto: Kniha Každý den je svátek
Tip na víkend: Jak upéct kachnu podle Karolíny Kamberské
20. 10. 2018Slavná televizní kuchařka Karolína Kamberská radí, jak co nejchutněji připravit kachnu. Tu doma servíruje plněnou pohankou a s pečenými jablky a zeleninou. Recept pochází z Karolíniny nové knížky Každý den je svátek, která obsahuje sváteční jídla, ovšem připravená tak, aby se dala použít kdykoliv.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
21.10.2018 19:16
Abych byla upřímná, nechala bych se na tu kachnu pozvat, abych ji nemusela sama péct. :-D
Dagmar Bartušková
21.10.2018 09:30
Eleno, drbanice jsou jihočeské knedlíky ze strouhaných syrových a vařených brambor + přísady. Když se uvaří, jsou střapaté a pěkné zmodrají. Stačí si je dát s osmaženou cibulkou na sádle nebo s moravským zelím. Jedli jsme je i studené - jen tak. Je to bašta!
Elena Valeriánová
21.10.2018 06:26
Zajímavá varianta, kdyby mi po dvoře běhalo 15 - 20 kachen, tak jako dřív, určitě bych recept vyzkoušela. Ale teď se raději držím naší klasiky. Ájo, co jsou drbanice?
Dana Puchalská
20.10.2018 16:00
Ano biskup je to co dělá kachnu kachnu. Já mám nejradši kachnu v klasické úpravě. Tomu se nic nevyrovná. A dvoje zelí a dva druhy knedlíků. Ano žádná dieta to není, ale je to dobrota. Ale 1x za rok to můžu. Ovšem nejlepší je kačenka od přátel z venkova. Ta při pečení voní. Jsem prostě zmlsaná.
Jitka Hašková
20.10.2018 15:52
Je to zajímavé, ale rozhodně nekrájím pryč biskupa. To je jedna z nejchutnějších částí kterékoliv drůbeže.
Jana Šenbergerová
20.10.2018 13:52
Kachnu nedělám, ale pohanku mám ráda. Recept vypadá skvěle, možná ho vyzkouším, jen co seženu chlazenou kachnu.
Dagmar Bartušková
20.10.2018 09:11
Kachnu jsem ochutnala upravenou na několik způsobů - na pomerančích, na česneku - s jablkem, nebo jen prsíčka na ananasu a mangu, marinovaná v medu nebo na kari, tak proč neochutnat i tuto variantu podle K.K. Všechny způsoby úpravy mi chutnaly, ale klasika je klasika. Nejvíce si pochutnám na káče s křupavou kůrčičkou, sypanou kmínem, a s přílohou moravského zelí a drbanicemi. To je dobrota nad dobroty!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA