Tip na víkend: Jak upéct kachnu podle Karolíny Kamberské
Foto: Kniha Každý den je svátek

Tip na víkend: Jak upéct kachnu podle Karolíny Kamberské

20. 10. 2018

Slavná televizní kuchařka Karolína Kamberská radí, jak co nejchutněji připravit kachnu. Tu doma servíruje plněnou pohankou a s pečenými jablky a zeleninou. Recept pochází z Karolíniny nové knížky Každý den je svátek, která obsahuje sváteční jídla, ovšem připravená tak, aby se dala použít kdykoliv.

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Abych byla upřímná, nechala bych se na tu kachnu pozvat, abych ji nemusela sama péct. :-D
Dagmar Bartušková
Eleno, drbanice jsou jihočeské knedlíky ze strouhaných syrových a vařených brambor + přísady. Když se uvaří, jsou střapaté a pěkné zmodrají. Stačí si je dát s osmaženou cibulkou na sádle nebo s moravským zelím. Jedli jsme je i studené - jen tak. Je to bašta!
Elena Valeriánová
Zajímavá varianta, kdyby mi po dvoře běhalo 15 - 20 kachen, tak jako dřív, určitě bych recept vyzkoušela. Ale teď se raději držím naší klasiky. Ájo, co jsou drbanice?
Dana Puchalská
Ano biskup je to co dělá kachnu kachnu. Já mám nejradši kachnu v klasické úpravě. Tomu se nic nevyrovná. A dvoje zelí a dva druhy knedlíků. Ano žádná dieta to není, ale je to dobrota. Ale 1x za rok to můžu. Ovšem nejlepší je kačenka od přátel z venkova. Ta při pečení voní. Jsem prostě zmlsaná.
Jitka Hašková
Je to zajímavé, ale rozhodně nekrájím pryč biskupa. To je jedna z nejchutnějších částí kterékoliv drůbeže.
Jana Šenbergerová
Kachnu nedělám, ale pohanku mám ráda. Recept vypadá skvěle, možná ho vyzkouším, jen co seženu chlazenou kachnu.
Dagmar Bartušková
Kachnu jsem ochutnala upravenou na několik způsobů - na pomerančích, na česneku - s jablkem, nebo jen prsíčka na ananasu a mangu, marinovaná v medu nebo na kari, tak proč neochutnat i tuto variantu podle K.K. Všechny způsoby úpravy mi chutnaly, ale klasika je klasika. Nejvíce si pochutnám na káče s křupavou kůrčičkou, sypanou kmínem, a s přílohou moravského zelí a drbanicemi. To je dobrota nad dobroty!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%