ilustrační foto: pixabay.com
Jak jsem nemyslela na nic
29. 10. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
30.10.2018 12:30
Ještě mi došlo, že „nemyslet na nic“ a „myslet na nic“ je záležitost čistě lingvistická, nikoli věcná. Jazyky, které neužívají dva a více záporů, např. angličtina nebo němčina, mohou pouze „myslet na nic“, event. „nemyslet na něco“.
Jarmila Peerová
29.10.2018 17:54
Ještě jednou Vám všem vážení přátelé děkuji za Vaše pochopení a laskavé hodnocení mého " průzkumu ".
Helena Votíková
29.10.2018 17:07
Jarmilo moc povedený článek. Koukat "do blba" to mi jde, ale nemyslet/myslet na nic to ne. Ještě jsem nedospěla. I když ani nevím na co myslím, když do toho "blba" koukám. :-) Možná, že nemyslím...
Zorka Horká
29.10.2018 13:12
No hlavně rozlišit, kdy myslíte a kdy už jedete na tzv. autopilota :-))
Věra Ježková
29.10.2018 12:34
Nemyslet na nic občas zkouším. V klidu, když sedím. Někdy to vydržím i několik vteřin. Při jakékoli činnosti je třeba na ni myslet. Nechápu, proč pro vás nebyl nejlepší nápad vypnout před spaním a probudit se až ráno. Co bych za to dala! Před spaním se mi honí v hlavě desítky myšlenek, usínám špatně a v noci se budím.
Eva Mužíková
29.10.2018 12:00
Také se mi " nemyslet na nic ", ať se snažím sebevíc, nedaří. Velmi nápadité zamyšlení...
Jitka Caklová
29.10.2018 11:33
Vtipně napsáno, avšak v pravém slova smyslu, pustit všechny myšlenky z hlavy třebas jen na jednu minutu je umění. Pro mě je to meditace, která mě vede k sebepoznání a je mi úplně jedno, co si o mě a mých názorech myslí nebo vyprávějí druzí. "Nemyslet" na nic je osvobozující.
Jarmila Peerová
29.10.2018 11:17
Děkuji všem za laskavé pochopení mojich občasných myšlenkových pochodů.Ale vážně,bavím se občasnou nelogičností našich pronášených vět.Přeji všem pěkný den.
Naděžda Špásová
29.10.2018 10:34
Jarmilo, jak pravdivé. Moc jsem se pobavila a hned mě napadlo na nic nemyslet, ale moc mi to nejde. :-)
Zorka Horká
29.10.2018 10:33
Nemyslet na nic může člověka obohatit. Chce to cvik a nebo jak píše paní Jitka Hašková - dobrého učitele.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA