FOTO: archiv města
Jak šel čas na zámku v Oslavanech
31. 10. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Balúchová
1.11.2018 21:32
Všem děkuji,že jste se podívali jak šel čas u nás na zámku.Nedá mi to abych nenapsala,že za zámkem jsou vidět 2 skleníky,tak tam bude restaurace,na velké hnědé ploše biotop a ty 2 budovy vlevo už jsou zbourané a místo nich se staví krásný rezidenční dům.V zámku máme hezkou stylovou restauraci,takže pokud pojedete kolem,můžete se stavit.Františku,jsem ráda,že se ti fotky líbí.
František Matoušek
1.11.2018 16:10
A to já musím říci, že jsem tento zámek navštívil a i vyfotil, když jsem se zabýval hledáním svých předků. Můj rod totiž pochází z nedalekých Ketkovic, kde je nejstarším rodem-již více jak 500 let. Můj prapraděda se oženil s dcerou jistého Františka Sladkého z Oslavan, a tento František byl tenkrát drábem u tehdejšího zámeckého pána Jana Nepomuka Schrafta. Z toho hlediska si dovolím Evi ty Tvoje fotografie stáhnou do svého genealogického archivu. Tedy s Tvojim svolením. Článek je krátký, výstižný a hezký. :-)
Dagmar Bartušková
1.11.2018 07:47
Evo, moc pěkné pokoukání na zámek v novém hávu. Jednou se tam možná vypravím. A když bude v parku ta restaurace, ... Každý poutník se musí dostatečně občerstvit. :-)
Zdenka Jírová
1.11.2018 01:09
Je to hezké, když je vidět, jak nějaká zanedbaná zřícenina vstává z mrtvých lidskou zásluhou.
Eva Mužíková
31.10.2018 21:10
Evči, to je nádherný zámek. Nevadí že jsi se nepřihlásila, hlavně že je článek na světě..
Hana Rypáčková
31.10.2018 20:04
Soutěž nesoutěž, jsem ráda , že jsi to zveřejnila. Krásně opravené... A je to města, to je správné..My se máme , takových zajímavých míst. Všude je krásně.
Dobroslava Tůmová
31.10.2018 19:28
Evo, hezky napsané. Stručné, ale výstižné. Historie zámku je dlouhá, podrobně ji popsala naše kolegyně, z vlastivědného spolku, v její poslední knize. Nevím, zda mohu tuto knížku prezentovat a nabídnout, tak jen okrajově se o ní vyjadřuji. Kdyby některou z ičkařek, které znáš osobně měla zájem si ji koupit, tak ji můžeme zaslat. V každém případě si myslím, že oslavanský zámek a naše muzea stojí za návštěvu. Pro mnohé je to sice trochu z ruky, ale v Oslavenech je ubytování, takže bychom mohli zařídit. I při prohlídce bych se jim mohla věnovat. Chce to udělat si výlet, domluvit prohlídku na den a je "vymalováno". Máme v Oslavanech co nabídnout. A kdyby se návštěva spojila s nějakou akcí, tak by to bylo úplně to nejlepší. V nejbližší době je to "Čertovský zámek" - skvělá akce. V létě Karmelská pouť, na podzim Oslavanské historické slavnosti. Všechno lze najít na portálu města.
Naděžda Špásová
31.10.2018 18:43
Evi, moc hezké. Škoda, že tento zámek asi nikdy nenavštívím. Ale niky neříkej nikdy, viď. :-)
Věra Ježková
31.10.2018 18:42
Evo, znala jsem pouze jméno. Ráda jsem se dozvěděla víc. Hezký zámek na hezkých fotkách.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA