Dnes ráno mi volala moje dcera, která bydlí u Prahy, že musela nechat uspat svého asi 12letého kocoura Čertíka. Byl to krásný, velký kocour, ohromně společenský. Když jsem tam přijela, hned si vyskočil na klín a za hlubokého vrnění se mazlil. Byl celý krásně černý s lesklou hebkou srstí. Za mladších dob byl vášnivým myšilovcem, ze svých nočních toulek z polí přinášel domů své úlovky, aby taky doma věděli, co je zač. Zahrada dcery končí u polí, tak měl o myši postaráno.
Teď už byl starý, tak na myši nechodil. Před dvěma lety přišel chudáček o zuby, tak mu dcera musela žrádlo rozmělňovat na kaši, aby ji jen slízal. Zánět dásní ale nikdy definivně nevymizel a teď vyrazil v plné síle. Na dásních se mu začaly dělat abcesy a plakal bolestí. Přes veterinářskou pomoc vše se zhoršovalo, přestal jíst i pít, tak mu dnes ráno doktor zkrátil utrpení injekcí .Bylo nám všem do pláče, byl členem rodiny, jako vlastně všechna ostatní naše domácí zvířátka. Dcera má ještě dvě bordercolie a dvě nalezené kočičky, Pochovali ho s vnoučkem Honzíkem na své zahradě pod keř.
FOTO: autorka
Spi sladce, Čertíku...
31. 10. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
31.10.2018 18:41
Zdenko, je mi to moc líto. Čertík byl opravdu fešák. Sice máme pejsky, ale kočky jsou taky moje velká láska. Určitě se má v kočičím nebi moc hezky. To chce si pořídit nového Čertíka.
Hana Rypáčková
31.10.2018 17:39
Ano, Čertík už netrpí a je v kočičím nebi.. Dcera má kocoura Šimona /12/se stejným problémem, zuby a dásně. V poslední době dobře žere, ale....
Anna Potůčková
31.10.2018 17:02
Je mně to také moc líto. Každý milovaný domácí mazlíček je jako naše vlastní dítě a odchází s ním i kousek nás. Tohle jsou těžké chvíle pro každého milujícího páníčka. Mojí kamarádce se v tomto týdnu po císařském řezu neprobudila fenečka které nebylo ani 6 let. A protože jsem ji znala, několikrát hladila, otřáslo to se mnou. Naštěstí štěnátko mlíčko má od fenečky, která bydlí na stejné adrese a porodila jen o 2 dny dříve také jen jedno štěnátko. Tak se ted stará o dvě.
Ilona Erika Kolář
31.10.2018 15:25
To jsou ty smutné konce. Čím jsem starší, tím to hůř snáším. Naše Moruška se dožila devatenácti let a to jí ještě přejel jeden magor schválně v autě, když se vyhřívala před domem jako obvykle.
Věra Ježková
31.10.2018 14:46
Domácí zvířátko je vždy člen rodiny. Ať je vám oběma útěchou, že už se Čertík netrápí. A vám na něj zůstane hezká vzpomínka.
Zuzana Pivcová
31.10.2018 12:07
Je mi to moc líto, o to víc, že se sestrou máme také Čerta - Čertíka, který vypadá stejně, ale už je mu asi 16 let. Většina koček skončí na ledvinovou nedostatečnost, a vředy v tlamičce, i když to tak nevypadá, souvisí s ledvinami. Tak ať se mu sladce spí, víc nedokážu říct.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden
Tento týden končí dne 17. listopadu, tedy v Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva. A to bude také téma vědomostního kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem