Dnes ráno mi volala moje dcera, která bydlí u Prahy, že musela nechat uspat svého asi 12letého kocoura Čertíka. Byl to krásný, velký kocour, ohromně společenský. Když jsem tam přijela, hned si vyskočil na klín a za hlubokého vrnění se mazlil. Byl celý krásně černý s lesklou hebkou srstí. Za mladších dob byl vášnivým myšilovcem, ze svých nočních toulek z polí přinášel domů své úlovky, aby taky doma věděli, co je zač. Zahrada dcery končí u polí, tak měl o myši postaráno.
Teď už byl starý, tak na myši nechodil. Před dvěma lety přišel chudáček o zuby, tak mu dcera musela žrádlo rozmělňovat na kaši, aby ji jen slízal. Zánět dásní ale nikdy definivně nevymizel a teď vyrazil v plné síle. Na dásních se mu začaly dělat abcesy a plakal bolestí. Přes veterinářskou pomoc vše se zhoršovalo, přestal jíst i pít, tak mu dnes ráno doktor zkrátil utrpení injekcí .Bylo nám všem do pláče, byl členem rodiny, jako vlastně všechna ostatní naše domácí zvířátka. Dcera má ještě dvě bordercolie a dvě nalezené kočičky, Pochovali ho s vnoučkem Honzíkem na své zahradě pod keř.
FOTO: autorka
Spi sladce, Čertíku...
31. 10. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Jurečková
2.2.2022 00:13
Smutný příběh. Na naší zahradě "odpočívá" kocourek Damiánek. Přestal nám žrát, hubnul a já ho dala do chodby, ať si odpočine. Na druhý den umřel.
Alena Švancarová
23.8.2021 23:53
Tak tohle čtu před spaním.To jsem neměla,je mi moc smutno.Mám také kočičku a moc ji mám ráda.Bylo by mi bez ní smutno.
Jana Hošková
31.10.2020 14:26
To bývají skutečně těžké chvíle, a proto já se rozhodla si pejska radši nepořizovat, protože se znám - viz mé vyprávění o našich morčatech. :-))
Věra Kovaříková
24.1.2019 11:13
Dobrý den, nejsem dlouho na tomto portále, teprve se s ním postupně seznamuji, ale rubrika domácí mazlíčky mě zaujala mezi prvními. Docela chápu Vaše pocity, já jsem loni v září musela nechat uspat svého milovaného kocoura Metyho po 18ti letech, dva dny jsem sama se sebou bojovala, ale nakonec převládl rozum, aby jsem ho už netrápila, je pochován u dcery na zahradě, ale pořád jsem se s tím pořádně nevyrovnala.
Soňa Prachfeldová
3.11.2018 08:56
Bolí to moc, poté přijde úleva, že ho už nic nebolí. S každým mým milým zvířátkem odchází kus mého života.
Marcela Pivcová
2.11.2018 10:49
Je mi líto všech odcházejících zvířátek i těch, kteří je mají rádi a museli se s nimi rozloučit. Vyprávění jsem nečetla, musela bych brečet.
Jarmila Komberec Jakubcová
1.11.2018 12:30
Vím jak odchod zvířátka, se kterým žiji je smutný. Zažila jsem to 2x u dvou kočenek. Mám nyní 2 kočičáky a každý večer trnu aby přišli oba domů. Pouštím je na zahradu, ale večer spinkají v zimní zahradě, kde mají svoje pelíšky, papání a WC. Čertík byl moc krásný kocourek, ať je mu v kočičím nebíčku dobře.
Zdenka Jírová
1.11.2018 01:07
Děkuji za spoluúčast , člověk to nemůže odmávnout jen tak rukou. Kdo žije s domácím mazlíkem, tak to zná.
Dana Puchalská
31.10.2018 22:06
To je mi líto Zdeni, ale takový je život. Teď je mu už dobře. Babička měla kočku Min'du a ta se dožila 28 let.
Eva Mužíková
31.10.2018 21:06
Zdeni, bohužel ani kočičákům se zdravotní problémy nevyhýbají. Vím že vám všem bude chybět, ale budiž úlevou vědomí, že už netrpí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden
Tento týden končí dne 17. listopadu, tedy v Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva. A to bude také téma vědomostního kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem