Milena Holcová: Nebezpečnější než islám mně připadá Rusko
FOTO: archiv Mileny Holcové

Milena Holcová: Nebezpečnější než islám mně připadá Rusko

14. 11. 2018

Miliarda a půl lidí ho vyznává, stejně tolik lidí se ho bojí, ale jen hrstka o něm něco ví. O kom je řeč? O zakladateli islámu Mohamedovi. Tedy, myslí si to spisovatelka a cestovatelka Milena Holcová. A proto o něm napsala knihu s názvem Já nic, já Mohamed. Její součástí je i návod, jak ji převyprávět dětem.

rozhovor spisovatelé
Hodnocení:
(4.8 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Vzhledem k tomu, že každoročně navštěvuji již 10 let Izrael mám trochu odlišný pohled na islám. Projela jsem i hodně zemí kde žijí převážně Arabové a tak si troufnu říci, bojím se islamistů a fanatiků. Jezdím také často do Německa (Bavorska) a vidím jak dnes vypadá Mnichov. Projela jsem také část Ruska a Ukrajiny. Mám tedy srovnání. Vždy záleží na úhlu pohledu. Nic není jen černé ale ani bílé. Jinak souhlasím s názorem, že nedostatek vody způsobuje migraci lidí z části Afriky. Na Západní Sahaře (část Maroka) vysychají studně a tamní Berbeři musí stále hledat další území.Ostatně i pan Cílek se hodně problému vody věnuje ve svých knihách.
Karel Boháček
Když člověk poznává obyčejné lidi, kulturu a přírodu té země, vždy je na jejich straně. Znám to z vlastní zkušenosti z cestování.Co se týče politiky - to je jiné, osobně mám strach z fanatického islámského náboženství.
Jitka Hašková
V tomto věřím panu Petránkovi a religionistům, kteří před islámem velmi varují.
Pavel Lebeda
Nemáte pravdu paní Holcová. Islám je nebezpečnější než Rusko.
Olga Štolbová
Zajímavá "ženská". Jak ráda bych si přečetla všechny její knihy. Jen mít někoho kdo by mi četl. Moje oči mohou číst nejvýš tak deset minut.
Vladislava Dejmková
Konečně trochu jiný pohled na svět. Pro mě zajímavý přístup k vnoučatům. Zkusím si z toho něco vzít i do svého vlastního života. Děkuji.
Jana Šenbergerová
Něco jiného je vidět věci z úhlu běžného člověka a pak úhlem pohledu politiků a vůdců, kteří mají moc. Zatím ještě nikdy nešlo o skutečné zájmy většiny. Všechny šarvátky nahrávají vyvoleným. Takže je mi celkem jedno, odkud hrozí nebezpečí. Víc mi vadí, že hrozí stále.
Josef Cvancara
Jasan, zle Rusko. Vnoucata ji jednou podekuji.
Věra Ježková
Mně ne.
Ladislav Vesecký
Bububu, ty zlé Rusko.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%