FOTO: archiv Mileny Holcové
Milena Holcová: Nebezpečnější než islám mně připadá Rusko
14. 11. 2018
Miliarda a půl lidí ho vyznává, stejně tolik lidí se ho bojí, ale jen hrstka o něm něco ví. O kom je řeč? O zakladateli islámu Mohamedovi. Tedy, myslí si to spisovatelka a cestovatelka Milena Holcová. A proto o něm napsala knihu s názvem Já nic, já Mohamed. Její součástí je i návod, jak ji převyprávět dětem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
15.11.2018 16:35
Vzhledem k tomu, že každoročně navštěvuji již 10 let Izrael mám trochu odlišný pohled na islám. Projela jsem i hodně zemí kde žijí převážně Arabové a tak si troufnu říci, bojím se islamistů a fanatiků. Jezdím také často do Německa (Bavorska) a vidím jak dnes vypadá Mnichov. Projela jsem také část Ruska a Ukrajiny. Mám tedy srovnání. Vždy záleží na úhlu pohledu. Nic není jen černé ale ani bílé. Jinak souhlasím s názorem, že nedostatek vody způsobuje migraci lidí z části Afriky. Na Západní Sahaře (část Maroka) vysychají studně a tamní Berbeři musí stále hledat další území.Ostatně i pan Cílek se hodně problému vody věnuje ve svých knihách.
Karel Boháček
15.11.2018 15:09
Když člověk poznává obyčejné lidi, kulturu a přírodu té země, vždy je na jejich straně. Znám to z vlastní zkušenosti z cestování.Co se týče politiky - to je jiné, osobně mám strach z fanatického islámského náboženství.
Jitka Hašková
15.11.2018 13:37
V tomto věřím panu Petránkovi a religionistům, kteří před islámem velmi varují.
Olga Štolbová
15.11.2018 11:14
Zajímavá "ženská". Jak ráda bych si přečetla všechny její knihy. Jen mít někoho kdo by mi četl. Moje oči mohou číst nejvýš tak deset minut.
Vladislava Dejmková
15.11.2018 08:11
Konečně trochu jiný pohled na svět. Pro mě zajímavý přístup k vnoučatům. Zkusím si z toho něco vzít i do svého vlastního života. Děkuji.
Jana Šenbergerová
15.11.2018 07:50
Něco jiného je vidět věci z úhlu běžného člověka a pak úhlem pohledu politiků a vůdců, kteří mají moc. Zatím ještě nikdy nešlo o skutečné zájmy většiny. Všechny šarvátky nahrávají vyvoleným. Takže je mi celkem jedno, odkud hrozí nebezpečí. Víc mi vadí, že hrozí stále.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA