Nový trend: Nekupovat hračky
Ilustrační foto: ingimage.com

Nový trend: Nekupovat hračky

7. 12. 2018

Domácnosti jsou zavaleny hračkami. Kdyby měli současní senioři zavzpomínat, s čím si hráli v dětství, zpravidla by vyjmenovali několik autíček, panenek, stavebnic. Zpravidla by si je přesně pamatovali, protože jich měli jen pár, mnohdy jednu, dvě.

Vánoce vánoční dárky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Plyšáky jsem neměla já, nekupovali jsme je svým dětem a vnoučatům už nekupuji ani knihy, ani jiné hračky. Mají jich dost. Jejich vkus se od mého natolik liší, že si raději koupím knihu pro sebe a mám jistotu, že z ní budu mít radost. A kupovat cokoliv jen proto, že se to sluší, pokládám za uhozené.
Karel Hyndrák
Před 40 léty! byl v Učitelských novinách článek, jak si matka stěžovala: "Koupili jsme mu dálkově ovládaný vrtulník a on ho s cigáňaty vyměnil za kramli" . Říkal, že s kramlí se dá dělat skoro všechno.
Jarmila Komberec Jakubcová
Článek mi mluví z duše. Moje vnoučata mají tolik hraček, že nakonec si hrají s dřevěnými špalíky od krbu. To je fakt, včera jsem našla malého jak si s nimi hraje. Článek jsem dávám číst mé snaše.
Věra Halátová
Čím jednodušší hračka, tím si dítě lépe vyhraje. Podporuje jeho fantazii. Zřejmě dědové a babičky, kteří v dětství tolik hraček nedostávali si to vynahrazují nákupy pro vnoučata. Je to každého věc, ať koupí, co chce. Veškeré lidské dění podléhá kritice ostatních. Zajímavé je to, že píšete o tom, jak moc financí dědečkové a babičky vydávají za hračky, na druhé straně jsou články o tom, jak dědečkové a babičky, tedy starobní důchodci, nemají peníze na základní životní potřeby.
Hana Rypáčková
Souhlasím s tím, že v domácnostech je moc hraček. A ještě se od dospívajících dětí přesouvají k těm později narozeným. Jen v jedné rodině jsou nákupy na minimum omezené, babičky mají zákaz. Mé šité hračky dostaly povolení...
Karel Boháček
Závěr článku to celé pravdivě shrnul. Jinak u mně : plyšáky nekujpuji, je to největší zlo co může dítě dostat : alergie, lapač prachu a roztočů, vevnitř recyklované textilie s jedy. plyšáci mají přinést radost, ale já za nimy vidím stovky dětských otroků.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%