Ilustrační foto: ingimage.com
Nový trend: Nekupovat hračky
7. 12. 2018Domácnosti jsou zavaleny hračkami. Kdyby měli současní senioři zavzpomínat, s čím si hráli v dětství, zpravidla by vyjmenovali několik autíček, panenek, stavebnic. Zpravidla by si je přesně pamatovali, protože jich měli jen pár, mnohdy jednu, dvě.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
7.12.2018 17:34
Plyšáky jsem neměla já, nekupovali jsme je svým dětem a vnoučatům už nekupuji ani knihy, ani jiné hračky. Mají jich dost. Jejich vkus se od mého natolik liší, že si raději koupím knihu pro sebe a mám jistotu, že z ní budu mít radost. A kupovat cokoliv jen proto, že se to sluší, pokládám za uhozené.
Karel Hyndrák
7.12.2018 17:05
Před 40 léty! byl v Učitelských novinách článek, jak si matka stěžovala: "Koupili jsme mu dálkově ovládaný vrtulník a on ho s cigáňaty vyměnil za kramli" . Říkal, že s kramlí se dá dělat skoro všechno.
Jarmila Komberec Jakubcová
7.12.2018 15:35
Článek mi mluví z duše. Moje vnoučata mají tolik hraček, že nakonec si hrají s dřevěnými špalíky od krbu. To je fakt, včera jsem našla malého jak si s nimi hraje. Článek jsem dávám číst mé snaše.
Věra Halátová
7.12.2018 14:58
Čím jednodušší hračka, tím si dítě lépe vyhraje. Podporuje jeho fantazii. Zřejmě dědové a babičky, kteří v dětství tolik hraček nedostávali si to vynahrazují nákupy pro vnoučata. Je to každého věc, ať koupí, co chce. Veškeré lidské dění podléhá kritice ostatních. Zajímavé je to, že píšete o tom, jak moc financí dědečkové a babičky vydávají za hračky, na druhé straně jsou články o tom, jak dědečkové a babičky, tedy starobní důchodci, nemají peníze na základní životní potřeby.
Hana Rypáčková
7.12.2018 12:30
Souhlasím s tím, že v domácnostech je moc hraček. A ještě se od dospívajících dětí přesouvají k těm později narozeným. Jen v jedné rodině jsou nákupy na minimum omezené, babičky mají zákaz. Mé šité hračky dostaly povolení...
Karel Boháček
7.12.2018 11:13
Závěr článku to celé pravdivě shrnul. Jinak u mně : plyšáky nekujpuji, je to největší zlo co může dítě dostat : alergie, lapač prachu a roztočů, vevnitř recyklované textilie s jedy. plyšáci mají přinést radost, ale já za nimy vidím stovky dětských otroků.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA