Ilustrační foto: pixabay.com
Těžký život psů
8. 12. 2018Být psem nyní musí být těžké. Klademe na ně čím dál větší nároky. Chceme, aby se s námi mazlili, aby strpěli, že je děti tahají za ocásky, aby se s námi nechávali fotit. Bereme je za rovnocenné partnery a zle je, pokud pes dá najevo, že je pes. Vztah lidí a psů totiž nikdy nebyl tak komplikovaný jako nyní.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Hrušková
23.2.2019 22:40
Rozhodně je dobré psa učit a cvičit alespoň jako prevenci podobných situací. Pokud byste se zajímali o nějaká cvičiště ve vašem okolí, koukněte na vernypes.cz, tam naleznete podle krajů ČR kromě cvičišť, také hotely, psí salóny atd.
Alena Gebauerová
13.1.2019 15:31
Množí se případy napadení psy a tvrdím, že za to může majitel. jeho povinností je psa vychovat a starat se o něj a musí vědět, jaký ten pes je, každý je jiný, já mám čtvrtého a zároveň prvního, který by neublížil ani moušek, jak se říká, dětem dovolí všechno. Klidně bych ho nechala s dítětem, samotného kdybych nějaké měla, naopak u toho předchohího bych si dávala setsakra bacha jen při hře s dítětem. A vychováala sjem všechny psy stejně. Ale bohužel mezi nái je polno lidí, zejména mladých, kteří si svým psem léčí komplex nebo zvyšují ego. Setkala sjem se s klukem, který když vidí jiného psa, říká mu trhej. A s dalším, kterého nutí vyskakovat na stro a trhat větve. Už na sídlišti zničili dva stromy.
Zdena Šeborová
10.12.2018 10:18
Bydlím třetí rok ve svém domku v menší vsi. Čekáme na zavedení vodovodu. Kvůli nedostatku pitné vody jezdím s vozíčkem pravidelně pro vodu o pár domků nade mnou. V sobotu jsem jela s vodou z kopce dolů a když jsem míjela zahradu, ve které mají celkem tři psy, ten největší kanárská doga se zuřivým štěkotem, vyběhla ze špatně zabezpečených vrátek a vrhla se na mne zezadu. Vše se odehrálo velmi rychle. Držela jsem vozík s vodou, ten mě táhl dolů. Doga mě roztrhla bundu a pak ještě kalhoty a škrábla mě zubem do hýždě. S majitelem psa jsem strávila dvě hodiny na pohotovosti v nemocnici. A taky moc hodní psi, hrají si s dětmi, děti k nim chodí na návštěvy. Pes s nimi jezdí na dovolenou k moři. Psů se nebojím. V současnosti psa nemám, ale měli jsme psa s malými přestávkami vždy. Na cizí psy nesahám, nedráždím je a ani nenavazuji oční kontakt. Mohu vám však říci, že když se za vámi řítí rozzuřené monstrum, není to moc příjemný zážitek. Je v takovém okamžiku velmi těžké zůstat v klidu a nepropadnout panice a strachu. Nedovedu si představit, co se mohlo stát, kdyby na mém místě bylo dítě. Souhlasím s tím, že pes je šelma, která může v rámci ochrany území nebo vlastní rodiny (smečky) být cizincům nebezpečná.
Hana Rypáčková
9.12.2018 09:04
Nejsem chovatelka psů. Trochu se mi příčí připouštění feny každou periodou hárání. Ale asi to tak v přírodě je nomální, že si při tom týdnu něco užene. Pes je opravdu smečkové zvíře a prvního pudla jsme měli , když nejmladšímu dítěti bylo šest. Už se o něj uměl postarat a byl nad ním ve smečce. Pes byl šťastný, obíhal nás při procházkách a naběhal víc kilometrů než my ušli. Venda, pes už pro seniory , když manžel umřel , velmi trpěl. Běhal za každým chlapem a očuchával ho. Dělá to dodnes, přilnul k mému kamarádovi, který ho občas venčí. Když se rozcházíme, neví ke komu se přidat ...Tak dvojice je pro psa malá smečka, ale jednotlivec asi žádná. Pak se z něj stává mazlíček. Vendík se dožaduje mazlení, upozorňuje packou, že ho mám drbat a hladit. Jak stárne, i na mne si dovoluje, když ho stříhám, češu a něco se mu nelíbí, nelibostí vrčí. Na bolestivé úkony už musí mít náhubek. Prostě mu nevěřím a nemohl by za to. Je to šelma.
Zdenka Jírová
8.12.2018 23:13
Za chování psa vždy může jeho pán. Pes je smečkové zvíře , ale málokdo z" chovatelů"ví, co to znamená a jak se má k psovi chovat. Chodím na procházky u nás do parku, kde je stále hodně lidí se jejich psy. Velmi často vidím,že se lidé chovají nevhodně, zbytečně na psy křičí, protože pes se zachoval " po psovsku".
Eva Mužíková
8.12.2018 21:02
Můj skvělý Bertík, který byl zdánlivě bezproblémový, když jsme byli pozváni provést ukázky jeho dovednosti do MŠ, měl vždy, když přicházel do styku s dětmi, navlečený náhubek. Nikdy jsem mu v tomto případě nevěřila, cítila jsem velkou zodpovědnost. Příští týden jsme pozváni učiteli z jedné školy, abychom si k nim přišli pro výsledek jejich sbírky pro útulek. Požadavek je, vzít sebou několik útuláčků, aby se s nimi mohly děti pomazlit. Tak pod tohle se já " nepodepíši ", to je nerozumné. Stačí, když by pes některé dítě třeba jen škrábnul a bylo by zaděláno na problém. Nehledě k tomu, že pejci by tím pobytem v nezvyklém prostředí a chůzí na pro ně kluzké podlaze byli vystresováni. Doufám, že tento argument učitelé uznají jako rozumný.
Naděžda Špásová
8.12.2018 19:06
S tím, co je tu napsané souhlasím. Pes je zvíře a může mi každý tvrdit, že je hodný, tak tomu nebudu věřit. Ano, je hrozné, když pes pokouše dítě, nebo dospělé, ale taky tvrdím, že je to vína člověka a hlavně lidská hloupost. Máme dva malé pejsky a přesto nenechám cizí lidi na ně sahat.
Věra Ježková
8.12.2018 16:55
Výborný článek. Pes je zvíře a ne hračka. A za to, jak se chová, může skutečně člověk. Můj někdejší přítel si vzal z útulku podvraťáčka. A nenaučil ho ani základním povelům. Říkal, že čeká, až Filípek dostane rozum. Kamarádka se zeptala: Od koho?
Dana Puchalská
8.12.2018 16:37
Ano souhlasím jak s Evou tak i s Jitkou. Pes je pes a ne tajtrlik pro pošahané lidi, co si hrají např. na Paris Hilton.
Jitka Hašková
8.12.2018 15:04
Správný článek. Někdy jsou ovšem blázniví rodiče. Kdysi. když jsme měli psa (kříženec kolie s ovčákem-fena) jsem ji venčila na Červeném vrchu s ostatními psáři a najednou přišla maminka asi s dvouletou holčičkou a postavila ji přímo doprostřed mezi hrající si psy. Já jsem v ní poznala kolegyni z práce a hned jsem ji vyhubovala, že to nesmí dělat. Strčit malé dítě mezi 4 psy, kteří si hrají a ona je nezná a odůvodňovat to tím, že chce, aby se dítě seznamovalo se psy. Psi naštěstí dítěti nic neudělali.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA