Ilustrační foto: pinterest.com
Boj o bramborový salát začíná
18. 12. 2018Slovo boj je na místě. Brzy vypukne. Bude nemilosrdný a vášnivý. Když jde o jídlo, lidé jsou schopni se hodně rozhádat. Když jde o vánoční bramborový salát, platí to dvojnásob. Každý má totiž ten svůj, zaručeně správný recept na salát nejchutnější, nejkvalitnější, nejzdravější, nejtradičnější.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
18.12.2018 13:44
Mám ráda, když je bramborový salát hezky barevný. U rodičů se do něho kromě kořenové zeleniny a kyselých okurek dával nadrobno krájený turistický salám a domácí majonéza. Já tam dávám totéž kromě salámu, malinko cibule a plnotučné hořčice a kupovanou tatarskou omáčku.Dělám ho pořádnou mísu a jíme ho s chutí celé svátky. Nepochybně bych si ale stejně pochutnala na kterémkoliv jiném, přede mnou uváděném. Ať nám všem chutná. :-)
Anna Potůčková
18.12.2018 13:14
Bramborový salát jde u nás na dračku. Já si do něj dělám svoji domácí majonézu a do salatu dávám mrkev, hrášek, okurku. Dávala jsem i cibuli, ale dětem s cibulí nechutná, tak ji tam už nedáváme.
Danka Rotyková
18.12.2018 12:52
Mám ráda klasiku i novinky, a to i v gastronomii. Ale bramborový salát na vánoční svátky - tam neexperimentuji. Chci, aby chutnal stejně jako minule a .... Takže žádný jogurt apod. Jediné, co jsem změnila už jako mladá dívka, je vynechání jakéhokoli salámu v případě, že se k salátu podává řízek z masa, nebo kapr. Tehdy to rodičům zachutnalo a už jsme u toho zůstali.
Jana Kollinová
18.12.2018 12:21
Oblíbila jsem si odlehčený bramborový salát. Brambory nepoužívám salátové ani tolik doporučované rohlíčky, ale jen brambory na pečení. Nejsou vždy dostupné. Celer, petržel a mrkev uvařím v citronem okyselené vodě na skus, vše nechám vychladnout a nakrájím na kostičky do mísy, přidám lžíci hořčice, lžíci nebo dvě kvalitního panenského olivového oleje, osolím, trošku opepřím, přidám jemně nakrájené okurky a třešničkou na bramborovém salátu spousta nakrájené rukoly, čím více, tím lépe. Garantuji, že vám nebude chybět ani smažená ryba, řízek, filé, krůta.
Zdenka Hillová
18.12.2018 11:06
Každý máme svůj recept ,který nám chutná (ráda ochutnám i jiný salát než ten můj) dcera dělá ten co já :))
Dana Puchalská
18.12.2018 10:19
Ano bramborový salát má neskutečně mnoho variant. Je to dobrota. Já osobně nemůžu jist salát s natvrdo vařenými vejci. Ale ostatní ochutnám ráda.
Mirek Hahn
18.12.2018 10:13
Mám rád s majonézou, na Vánoce klasiku, ale v Bavorsku jsem se vděčně cpal jejich bramborovým salátem bez majonézy "na kyselo" a i různé varianty českého bramborového salátu se salámem mi chutnaly. Jen od "zdravých" jogurtových experimentů si držím odstup.
Hana Nováková
18.12.2018 10:11
co kuchařka, to jiný bramborový salát, tak jako svíčková, rajská atd. Nekonečné množství chutí a vůní spojuje jedno přání - nechte si chutnat!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA