Ilustrace: Josef Lada (www.pinterest.com)
Ladovy Hrusice propojují generace
16. 12. 2018Vánoční krajina kolem Hrusic má tak svéráznou tvář, že ji na první pohled pozná snad každý, kdo někdy viděl obrázky zdejšího rodáka Josefa Lady. Je plná kopců a kopečků, takže není možné prohlédnout si ji jaksi v celku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
16.12.2018 23:29
Knížky a kesby Josefa Lady patří k národnímu pokladu. Milovala jsem jako dítě kocoura Mikeše, jeho hastrmany,bubáky. V dospělosti si nedovedu představit Švejka jinak než jak ho nakreslil Josef Lada. Jen při vzpomínce na jeho tvorbu se usmívám.
Ivona Lachová
16.12.2018 18:05
Obrázky od pana Lady miluji. Každý rok je posílám kamarádkám, které jsou naladěny na stejnou vlnu. Naivní umění neumřelo, žije s námi. Vánoční a novoroční přání SMS je na nic. Obrázek od Lady, který pošťačka dá do schránky mne opravdu potěší.
Jana Šenbergerová
16.12.2018 12:56
Mám jeho obrázky ráda, a proto jsem letos neodolala a koupila jsem pro nás adventní kalendář s Ladovými kresbami. Máme ho v jídelně a každý večer na střídačku vyloupneme jednu čokoládku. Na své si tak přijdou všechny smysly. Zrak, kdykoliv jsme nablízku, sluch a hmat, když otevíráme okénko a vyprošťujeme čokoládové kolečko s vánočním obrázkem, a nakonec čich a chuť, když se na jazyku rozplyne. Na štědrý den okénka pečlivě pozavírám a kalendář nechám na zdi, dokud ho nevystřídá nový. Ladovy zimy si tak užijeme o něco déle. :-)
Karel Hyndrák
16.12.2018 11:33
Zuzano to je perfektní článek, fakt nic v něm nechybí. Měl jsem v Hrusicích chatu.
Hana Nováková
16.12.2018 10:54
Děkuji za připomenutí Ladova díla, zvláště pak v době předvánoční. Zajímavé a poučné. Lada je i moje dětství a dodnes si ročně kupuji jeden kalendář Ladův pro sebe a jeden pro moji maminku. Ta miluje kresby Lady a tak je to pro ni vhodný vánoční dárek.
Zuzana Pivcová
16.12.2018 09:50
Ladovy obrázky mám ráda od dětství, byly jako ilustrace v knížkách i jako "neškodné" vánoční pohlednice. Škoda, že jsem v Hrusicích nikdy nebyla.
Dana Puchalská
16.12.2018 09:31
Pamatuju se když byla výstava pana Lady v NG V Praze. Nedalo se tam projít. Přátelé z Moravy tam vystáli asi dvouhodinovou frontu. Bylo to tuším asi v roce 1992 nebo 1993.
Věra Ježková
16.12.2018 08:25
Jezdívala jsem do Ondřejova. Hrusice patřily k mým oblíbeným výletním cílům.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA