Ilustrační foto: pinterest.com
Obložené chlebíčky nejsou česká specialita
30. 12. 2018
Když se řekne obložený chlebíček, mnoho lidí si s ním spojí výraz: česká klasika. Jenže jde o mylné tvrzení, i když je velmi často používané. Náš tolik milovaný obložený chlebíček, symbol oslav všeho druhu, totiž vesele baští i jiné národy, a to v mnoha různých podobách a úpravách.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Balúchová
30.12.2018 11:21
My chodily na chlebíčky v Brně do "Mléčňáku".Stál 2.50 a my s kamarádkou počítaly drobné,něco nám chybělo a paní ve frontě se otočila a přidala nám do dlaně 1kč.Dodnes na to gesto vzpomínám a už jsem je hodněkrát též udělala.
Elena Valeriánová
30.12.2018 11:12
Karle, bingo! A hotovo. Na chlebíčky ať mi nikdo nesahá! A nejlepší jsou ty naše domácí na snídani na Nový rok :-) Tak šťastný a veselý!
Dana Puchalská
30.12.2018 11:02
Chlebíček je věčný a vděčný. Ale 29 korun za chlebíček je lidová cena. U nás mají moc dobré chlebíčky ale cena je od 35 korun výše. Takže jim tržbu asi neudělám. Když jsem byla mladá chodila jsem na chlebíčky do Gastronomu blízko Dětského domu. Tam měli vynikající a pak na Národní třídu. Tam byly skvělé tzv. švédské chlebíčky a pak naproti paláci Adria. Jmenovalo se to tam Zlatý kříž.
Karel Boháček
30.12.2018 10:59
A jsou ! Jedině my prý veku nazdobíme do výšky. Jinde je to jen sendvič či namazaná veka. A basta !!!
Margita Melegova
30.12.2018 10:51
Vdecna rychlovka bez ohledu na obsah kdyz se objevi necekana navsteva, ale startuji i u vety neco bych si dal, to je zaruka pohodoveho vecera.
Hana Nováková
30.12.2018 10:36
I já na chlebíčkách ujíždím, většinou ale na těch domácích.V poslední době neskutečně podražily, 20Kč za jeden šunkový se mi zdá přeci jen dost, ale když je chuť, vše jde stranou...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA