Jak a kde požádat o vdovský důchod
Jak požádat o vdovský důchod
25. 1. 2019Vdovský důchod je dávkou z důchodového systému, která má zmírnit výpadek příjmu po úmrtí manžela. Vdovský důchod nenáleží po druhovi ani po registrovaném partnerovi. Obdobou vdovského důchodu pro muže je vdovecký důchod.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Slavíková
25.1.2019 15:31
I když mě nic takového nečeká, pro statní íčkaře může být tato informace důležitá. Vždy je lepší vědět, jaké doklady jsou k jednání na OSSZ potřeba.
Jarmila Komberec Jakubcová
25.1.2019 14:17
Redakce v posledním odstavci odkazuje k návštěvě na OSSZ. Nevidím důvod proč by redakce neměla takové články psát. Naopak jsme seniorský portál a nikdo z nás nejsme vševědoucí.Já jsem před pár dny řešila jak požádat o vdovský důchod a kdybych měla informace z článku nemusela jsem jít na OSSZ 2x. Tak dík redakci za informační články.
Věra Halátová
25.1.2019 14:06
Pokud jste ovdověly nebo ovdověli, obraťte se na Správu sociálního zabezpečení příslušnou vašemu trvalému bydlišti. Jsou to Okresní správy sociálního zabezpečení nebo Městské správy sociálního zabezpečení. Městské správy SZ jsou v Praze, Brně. Když se písemně obrátíte na Českou správu sociálního , zabezpečení v Praze, Křížová 8, odpovědí vám a odkážou vás na vaši příslušnou SSZ. Anebo ve větším městě se obraťte na SSZ. Tam vám řeknou přesně, které doklady musíte mít a vyplní s vámi žádost o vdovský nebo vdovecký důchod a budou vás informovat o podmínkách toho, jak dlouho můžete pobírat vdovský nebo vdovecký důchod. Na takové "kalkulačky" na internetu nespoléhejte. Jejich tvůrci nezaručují správný výpočet podle současných platných zákonů a také vy můžete z neznalosti zadat do "kalkulačky" některý z údajů chybně. Obraťte se vždy na odborníky a tím nejsou lidé, kteří získali povšechno informace a pod článek se podepíší "redakce".
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA