Ilustrační foto: pinterest.com
Bílé, zlaté, venkovské. I vánoční stromky podléhají módě
19. 12. 2018
Celý bílý? Nebo zlatý? Nebo zásadně pouze s ozdobami z přírodních materiálů? A co takhle barevný a blikající, až z něho bolí hlava?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
10.12.2019 00:43
Já už také řadu let mám jen ozdobenou větev drobnými zlatými a červenými kuličkami.
Zdenka Hillová
20.12.2018 11:10
U nás už roky větve (soused prodává stromky tak mám čerstvé krásné) slaměné ozdoby a zlaté penízky s mašličkou červenou vypadá hezky
Alena Vávrová
19.12.2018 21:08
Pěstuji si už několik roků smrčíček v kontejneru. Letos je trošku opelichaný, asi že bylo takové sucho, nestačila jsem ho zalévat. Na půdě mám i umělou kanadskou jedličku. Ale už jsem ji docela dlouho neustrojila. Kdybych si tu měla vybrat, tak ten stromek s medíky! ;-)
Věra Ježková
19.12.2018 19:13
Vybrala bych si č. 9 a 7. Mám radši jednodušší vzhled; proto mi vyhovují u přítele slaměné ozdoby s červenými doplňky. Doma mám jen větev.
Dana Puchalská
19.12.2018 17:58
Kdybychom měli větší byt, pořídili bychom si i stromeček. Ale posledních 15 let zdobíme jen větve. Mám ráda, když je větev vidět a nemám ráda ty
přeplácané a blikající hrůzy. Pak už to není stromeček, ale děs - běs a maškara.
Jana Kollinová
19.12.2018 13:04
Aktuální vjem. Byla jsem na preventivní prohlídce u svého praktického lékaře a byla jsem potěšena malými vánočními stromky v bílém. Něžné. Decentně se prezentovaly tři sněžné výtvory. Možná začínám být alergická na zeleň stromků a větví nalámaných kde se dá. Uvědomuji si, že lékaři léčí již vstupem do recepce s empatickými sestřičkami.
Jana Šenbergerová
19.12.2018 11:41
Každý ze stromků je něčím zvláštní a krásný. Podobný jako strom21 zdobí prodejnu řeznictví. My už léta zdobíme jen kytici z větví různých jehličnanů. Ozdůbky jsou ze slámy, sem tam přidáme červenou mašličku a pak se dlouho kocháme její prostou krásou a nádhernou vůní. Módní vlny nás míjejí. Na lustru v jídelně míváme věnec ze zlatého řetězu a malých barevných baněk a různé drobnosti, třeba mini betlémek z vizovického těsta na modrotisku a různé svíčky. Je hezké, že to každý má, jaké si to udělá.
Zuzana Pivcová
19.12.2018 09:58
U nás býval vždy stromeček ozdoben hodně sklem a zlatými řetězy. Cukroví bylo málo, kolekce u nás v práci dostávali jen ti s dětmi. Naše maminka byla zásadně proti stromkům umělým. Ony ale dřív opravdu vypadaly dost hrozně, měly větve jak kartáče na vymývání lahví. Od určité doby máme se sestrou stromek umělý. A to především kvůli lásce k přírodě. Když se na něj dají skleněné ozdoby, zčásti ještě dochovalé původní z někdejšího domova, vypadá docela dobře.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA