Ilustrační foto: ingimage.com
Silvestr o samotě neškodí
29. 12. 2018Velká společnost, hlučná zábavy, tanec, hodně jídla a pití, ráno trošku bolící hlavička. To je všeobecně vžitá představa, jak by měl probíhat poslední den roku. Když ho takto neprožíváme, někdy podléháme smutku a myšlenkám: Všichni se baví, jen já jsem sám. Jenže spousta lidí tráví Silvestr o samotě a v klidu záměrně. Užívají si to tak.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Seitlová
29.12.2018 20:17
Na Silvestra jsem ráda sama, připravím něco dobrého, zatopím v krbu a co víc si přát. O půlnoci si s rodinou a přáteli voláme.
Věra Halátová
29.12.2018 20:00
Nechápu, proč se toto rozebírá. Každý podle svého. Já osobně jsem Silvestr nikdy neměla ráda. Nemám ráda mnoho lidí, nemám ráda opilce. Kdo má rád velkou společnost a rád oslavuje, ať oslavuje.
Karel Boháček
29.12.2018 19:44
Taky jsem prožil pár silvestrů sám, jindy jsem šel z prodlouženého Silvestra rovnou z mejdanu do práce. Vždy záleží na situaci v které se zrovna nalézáte / nemoc, práce, smrt v rodině, rozchod/.V současné době to s manželkou zalomíme v 22.hod, vždy vezmeme kocourky a fenku domů před blbečky s raketami a petardami.
Danka Rotyková
29.12.2018 19:34
Poslední den v roce pro mne není až tak výjimečný, jako tomu bývalo dříve, přesto chápu, že se lidé chtějí bavit a přitom i popíjet. Přiznám se, kdybych mohla, taky bych popíjela. To už ale není možné kvůli lékům, tak zbývá nějaké dobré jídlo a dobrá zábava. Nikdy jsem nemusela být ve velké společnosti a ani večer o samotě mi nevadí. A že je to zrovna 31. prosinec, to už roky neřeším.
Zuzana Pivcová
29.12.2018 19:07
Pamatuji si, že už za minulého režimu bylo na Nový rok pokryto Václavské náměstí silvestrovskými střepy z lahví a odpadky. Nikdy jsem takhle veřejně neslavila a myslím, že jsem o nic nepřišla. Vím, že čas jde pořád stejně, ale přesto, ať chci nebo ne, se mě s odchodem starého roku zmocní určitá nejistota, co bude dál. Pak to ale "rozchodím". Mám sestru, s kterou jsem ráda. Jinak mi ale samota opravdu nevadí, žádný den, tedy by nevadila ani na Silvestra, protože nečekám, že mě někdo bude bavit, zabavím se sama.
Hana Rypáčková
29.12.2018 17:43
Pobsvali jsme na horách, později jsme slavili v nedaleké vesnici a vždy jsme šli pěšky domů se vyspat. Odpoledne na tůru. Později jen doma a procházkou na přípitek s přáteli. Po půlnoci volaly děti přání...Aktivita na Nový rok nechyběla. Letos jsem se synem a jeho kolegou s manželkou na jejich služební cestě. Psové budou na hotelu a my v baru s hudbou. Jistě si vlezou do postele, s tím počítáme.Hotel má zavřenou restsuraci a tak se tu snad nebude střílet petardy. Ohňostroj je až 1.1. Odpoledne na náměstí. Znám spoustu lidí, co jdou samotáři. Já ne.
Eva Mužíková
29.12.2018 16:39
Samota o Silvestru mi již dlouhá léta vyhovuje. Jelikož bydlím v sedmém patře na kopci, o půlnoci se mi nabízí nádherný výhled na spoustu ohňostrojů pod ještědským hřebenem. Nyní když jsem sama / Bertík se moc bál/, tak si to vychutnám. I když, na druhé straně, klidně bych se bez ohňostrojů obešla.
Dana Puchalská
29.12.2018 16:38
Radši jsme doma sami dva,než se někde ve společnosti nutit k bujarému veselí. A praktikujeme to s úspěchem posledních 15 let a je to fajn. Silvestrovské oslavy co se protáhly na víc než jeden den už máme oba za sebou. Ale rádi na ně oba vzpomeneme.
Alena Vávrová
29.12.2018 16:25
Být na Silvestra sama pro mne také není problém již mnoho let. Na Nový rok však vždycky nějakou společnost vyhledávám, protože se ne nadarmo říká: "Jak na Nový rok, tak po celý rok".
Růžena Kuželková
29.12.2018 14:54
Silvestr je jednou za rok a křepčení nechávám omladině,raději si "zalezu" pod deku a buď telka,nebo knížka,záleží na okolnostech.Všem zúčastněným přeji vykročení pravou nohou do Nového roku a ve zdraví si ho užíti.Za rok to zhodnotíme hi,hi
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA