Pranostiky pro celý rok I
3. 1. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
4.1.2019 15:00
Děkuji vám. Mám radost, že vás můj nápad zaujal. Z pranostik je vidět, že naši předkové byli velmi všímaví. A většinu svých pozorování si sdělovali nejspíš ústním podáním – z generace na generaci.
Zdenka Soukupová
4.1.2019 13:20
Paní Věro, hezké a zajímavé. Z pranostik je vidět, jak naši předkové byli spjati s přírodou, co všechno dokázali odpozorovat (i když to jistě neplatilo stále) a co my jsme už zapomněli, co neznáme a neumíme. Těším se na pranostiky z dalších ročních období.
Miluše Hasenohrlová
3.1.2019 22:11
Tento článek se mi líbí, ale pranostiky znám jen ty, které jsou u titulního obrázku. Věrko, Vaše články budu sledovat.
Věra Ježková
3.1.2019 19:03
Děkuji vám. Pro mě je to pohodové čtení. A žasnu, co všechno, jaké detaily, byly pro lidi důležité. Hano, pokračování bude celý rok. Každý měsíc dva „články“. Kapitolu neopisuji, vybírám jen některé pranostiky, abych čtenáře nezahltila a neotrávila. V případě většího zájmu můžu přidat. :-)
Alena Tollarová
3.1.2019 18:45
Zrovna jsem listovala v loňském kalendáři a u 3. ledna jsem našla záznam - bouřka. Že by fakt ohlašovala tu pozdější letní bídu, sucho, neúrodu?
Hana Nováková
3.1.2019 18:03
Věro, čekala jsem další pokračování, které bylo avizováno, ráda čtu a porovnávám pranostiky se skutečností. Moc děkuji za vaši prezentaci článku a budu sledovat...
Blanka Macháčková
3.1.2019 16:53
Některé pranostiky byly dodatečně vysvětleny na základě vědeckých poznatků. (Fyziologie rostlin, fyzika, meteorologie...) Je vidět, že předci nebyli žádní hlupáci. Věro, záslužná práce.
Naděžda Špásová
3.1.2019 14:16
Pranostiky mě baví, sem tam si nějakou i zapamatuju, byli chytří ti naši předkové. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA