Ilustrační foto: pixabay.com
Vánoce v pravdě
7. 1. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
10.1.2019 11:22
Učení jehovistů znám a je opravdu smutné, že je lidé strkají do jednoho pytle s věřícími, kteří se upřímně snaží dělat Pánu Ježíši radost. Obrana ? Přečíst si Bibli. Jehovisti vlastně zrušili jistotu spasení, kterou Boží děti mají a proto jsou tam, kde jsou. Bůh za to nemůže, ten nás má rád. Přeji všem setkání s Bohem, Jeho láskou a křesťany, kteří je
Alena Tollarová
9.1.2019 16:29
Paní Anno, nedovedu si představit, že bych dokázala žít tolik let v takovémto vztahu. Ale Vy jste to dokázala a čekala jste zřejmě na dobu, kdy budou děti dospělé. Kvůli dětem člověk vydrží leccos. Docela by mě zajímalo, co tomu říkali jeho rodiče a jestli ho ta víra drží doposud. U nás kolem vánoc taky postávali, u nemocnice. Tam se dobře chytají rybky do sítě ...
Soňa Prachfeldová
8.1.2019 19:11
Přečetla jsem se zatatajeným dechem. Vychovat přitom své děti podle svého přwesvědčení, narozdíl od zfanatizovaného manžela, je hodné velkého obdivu k Vám. Přeji Vám šťastný, dlouhý život s vírou, jakou máte v sobě.
Eva Mužíková
8.1.2019 14:53
Aničko, nelákají mne dlouhé články, ale tenhle Váš mne zaujal hned od začátku. Opravdu Vás obdivuji, já bych takovou výdrž neměla. Přeji Vám hodně a hodně spokojených let v kruhu Vašich nejbližších. Pište, ráda si Vaše články přečtu. Bertice
Jana Kollinová
8.1.2019 13:26
Článek je skutečně o pravdě. Mnozí máme v sobě 13. komnatu , která nás z různých důvodů odkloňuje od Boha nebo od církve. Najít rovnováhu bez fanatismu , ale z přesvědčení je nejvyšší stupeň "existence" a je to dar pouze pro vyvolené. Já mezi ně nepatřím. Včera mi jedna známá popřála do nového roku hodně Božího požehnání. Bylo to poprvé za 74 let, co jsem přijala takové novoroční přání a jako ateistka nevím jak přání správně vnímat a jak je pochopit.
Anna Potůčková
7.1.2019 22:28
Článek jsem četla jedním dechem a při tom se mně srdce svíralo. Několikrát u nás tihle světci byli, my jim však práh domu překročit nedovolili. Přeji Vám hodně štěstí a radosti z každé chvíle !
Jana Šenbergerová
7.1.2019 20:11
Napsala jste to moc hezky, i když to, co jste zažívala hezkým nazvat nelze. Oceňuji způsob, jakým jste to napsala. Rozhodně, bez hořkosti, přímočaře. Těším se na vaše další články a věřím, že budou mnohem veselejší. Ať se vám na i60ce líbí.
Zuzana Pivcová
7.1.2019 19:31
Milá paní Anno, už když jsem připravovala Váš vstupní článek k vydání, tušila jsem, že bude mít velký ohlas. Osobně vím velmi dobře, jak se věci mají. Měla jsem tu čest poznat přesvědčené členy několika církví a rovněž několik jejich "obětí". Ve dvou případech to byli inteligentní muži, od nichž odešla žena za hlasem církve a vzala s sebou i děti. V obou případech to ti muži odnesli těžkým psychickým poškozením. I moje sestra tak přišla před lety o vztah. Sama jsem se seznámila s některou literaturou, abych věděla, jak to funguje. Myslím, že Jehovisté ještě nejsou ti nejsilnější. Ale to už sem nepatří. Přeji Vám hodně štěstí, které si zasloužíte. A pište klidně dál.
Jitka Hašková
7.1.2019 17:57
Překrásný a poučný článek. Od takového chlapa bych utekla hodně rychle při první příležitosti. Fanatismus je hrozný.
Dana Puchalská
7.1.2019 16:38
Jo sekty jsou skutečně dílo. A Jehovisti obzvlášt.Moje sousedka se k nim kdysi dala a to by vydalo taky na román. A její manžel s ní nic nezmohl. Mně k nim lanařila taky. Bylo to smutné,co s tak inteligentní a milou ženou dokázali udělat. Děti od ní utekly (všechny 3 ) a manžel taky. Nedávno jsem jí potkala a radši jsem přešla na jinou stranu ulice.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA