Také občas ráda luštím různé početní nebo logické úlohy. Proto bych sem i já chtěla přispět několika podobnými. Tato bude určitě snadná.
Máte 9 velikostí i barvou stejných kuliček, jedna z nich má ale o trochu větší hmotnost než ostatní. K jejímu nalezení máte pouze rovnoramenné váhy bez závaží.
Najděte odlišnou kuličku vážením. Máte k tomu 2 pokusy.
Ilustrační foto: pixabay.com
I ode mne jedna úloha s kuličkami
18. 1. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
18.1.2019 14:03
Moc pěkné, slohové úlohy mi teda fakt nešly. Držím palce luštitelům. :-)
ivana kosťunová
18.1.2019 13:38
Jana to vyluštila perfektně - není co dodat . Ale budu se těšit na další.
Marcela Pivcová
18.1.2019 12:47
Paní Jana napsala odpověď, ke které už není co dodat. Jen to, že se někdy příště poohlédnu po nějaké těžší úloze.
Zuzana Pivcová
18.1.2019 11:04
Já to vím díky tomu, že to Marcela psala, nevím, jestli bych na to tentokrát přišla, i když je to údajně snadné. Se mnou je to různé. Někdy vyluštím těžké sudoku, jindy zápasím se snadným. :-D
Jana Kollinová
18.1.2019 10:06
Doplním pouze, že stejně tak bych dala po jedné z kuliček z misky, která klesla při prvním vážení.
Jana Kollinová
18.1.2019 10:03
Dala bych na každou misku tři kuličky. Pokud bude vyváženo tak tu těžší mám v trojici kuliček v ruce. Pokud ne, dám na každou misku po jedné kuličce z ruky. Váhy v rovnováze = tu těžkou mám v ruce. Jedna z misek klesla=na ní je těžší kulička.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden
Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem