ilustrační foto: pixabay.com
žy šy čy řy cy jy ďy ťy ňy
22. 1. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Oldřich Čepelka
11.2.2019 18:07
Vždyť jsem taky pro zachování, ale trochu je zavádějící, že se tam nepíše o i60, např. jaké budou akce (nebo jen okrajově) a co zlepšit- je to jen taková milá pavlač... - No kdyby ji Honza ze dne na den přejmenoval na Krafíčko, to by byl aspoň docela zajímavý psychologický experiment :-)
Oldřich Čepelka
11.2.2019 16:25
Dobrý žert. To bychom byli jako tatíček stát, který dobře ví, co potřebujeme a co nám škodí. Když má chat své přispěvatele, tak ať žije. Neškodí. Někdy mi je líto, co času se tam stráví plácáním (zdaleka ne vždy), ale nemusím to číst. Blbý je jen to, že se tam většinou neudrží jiné téma než dobrý den, je zima, je teplo a tak.
Marcela Pivcová
25.1.2019 11:12
Pamatuji si, že výraz bzdíti byl překlad jednoho slova ze starého německého slovníku - a odpovídá významu v příspěvku Věry a Hany. (Zuzka asi v tom slovníku hledala poněkud jiné výrazy).
Zuzana Pivcová
24.1.2019 10:54
Mě ještě napadá: Různé, Kaleidoskop, Všehochuť, O sobě a mezi sebou, Na kus řeči. Já vím, moc vtipné to není.
Oldřich Čepelka
24.1.2019 08:44
1. Ano, je to UUDIT. A ten žertík s HH je třeba: TĚCHHLE.
2. bzdít – brzda – ohbí, hbitě
3. Chat s názvem „i60“: Ten probíhá ráno zrovna tak jako večer. Mně to moc nevadí, jsou to většinou výměny hezkých slov. Jak to celé pojmenovat? Mě napadl název - KRAFÍČKO. Takové pěkné spojeni dvou částí… Jak se používá? Třeba: Hned po snídani šla na krafíčko. (Ono se to dá rozvíjet pořád dál: krafíčko si dám v krafírně nebo v krafíčkárně. Nebo v krafíně? Krafín je místo, kde si dopřejete krafíčko.“ Napadly mě i drsnější názvy, z nichž tu určitě neuvedu ani jeden: například qokárna… :-)
Věra Ježková
23.1.2019 16:57
Hani, já říkám zabzdít ve smyslu přitopit. Jinak maminka říkávala Lépe jednou se pořádně ubzdíti, než grošík apatykáři nésti. :-)
Hana Rypáčková
23.1.2019 10:41
Věro, mně napadlo jen ubzdít se. Ale to se asi všude neříká...Nenazval nnás někdo Žvanírna?
Věra Ježková
23.1.2019 07:12
Ad 1: Rozzlobit; dvouuchý; ? Ad 2: Zabzdít, brzda, hbitý, ohbí. Ad 3: Proč jenom ráno? Jaký je rozdíl mezi tím, když jdu na chat ráno, v poledne, nebo večer? Pro pojmenování urážlivé nevidím důvod. Takže třeba Všehochuť.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA