Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Jana Šenbergerová
29.1.2019 20:23
Tak tohle mi hlava vůbec nebrala, dokud jsem si to názorně nepředvedla. :-) Někdy se nestačím divit, jak jsem zabedněná. To si musím pamatovat.
Jarmila Nedvídková
29.1.2019 18:15
Moc děkuji za osvětlení. Bohužel už mě ty mozkové závity stárnou, ale jsou to moc přínosné hádanky. Zatahuji do rozluštění i rodinu a moc se u toho bavíme. Děkuji
Marcela Pivcová
29.1.2019 13:11
Rozpůlené tablety jsou samozřejmě trefa do černého, ale k rozpouštění ve vodě dodávám, že to praktikuji kolik let při podávání kočkám, které tabletu nespolknou, a s vodou jsem zatím vždy uspěla - i s různými tabletami.
Vladislava Dejmková
29.1.2019 12:36
Musím tedy ještě upřesnit: Rozpůlím jednu tabletu, půlku hned spolknu, druhou si hned někde schovám. Vezmu další tabletu a opakuji postup. Prostě nesmím si ty půlky pomíchat.
Jarmila Nedvídková
29.1.2019 12:20
Paní Vladislavo, logicky mi to vaše řešení nějak nedochází. Protože jak poznáte, zda jste nevzala dvě půlky modré, či červené. Protože vám zbyly 4 celé tablety, tudíž máte 8 půlek.
Zuzana Pivcová
29.1.2019 09:25
To je tedy něco, s těmi půlkami, a my z toho měly obě hlavu jako střep!
ivana kosťunová
29.1.2019 08:36
Eliška je šikulka - přitom je to tak jednoduché. :))
Vladislava Dejmková
29.1.2019 08:16
Odtajnění: Tabletky - přišla na to Eliška, gratuluji. Potmě se dají tabletky rozpůlit a od každé si vzít jednu polovinu. Z nedopalků se dalo připravit 5 cigaret, tedy 2,5 hodiny kouření. Díky všem, které byly ochotné o tom přemýšlet (byly to pouze ženy).
Eliška Murasová
28.1.2019 22:08
Ted mě napadlo, kdyby si vzal z každé půl(tabletky se přece dají půlit), tak bude mít 2xpůl červené a 2x půl modré, tedy 1čer. a1 modr.
ivana kosťunová
28.1.2019 21:13
S tím rozpuštěním ve vodě to zní dobře, ale tablety většinou rozpustné ve vodě nejsou, muselo by se to nadrtit, a to zas by nebyla jistota, že by se to rozdělilo ve správným poměru. Ale zatím to zní nejlogičtěji.
Načíst starší příspěvky