Ilustrační foto: pixabay.com
Vyprávění nádražní I
30. 1. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
31.8.2019 19:03
Pěkná vzpomínka. Na rozdíl od tebe jsem nikdy své jazykové znalosti nedotáhl do zdárného konce. Leč, domluvil jsem se všude. Čech se neztratí.
Věra Ježková
30.1.2019 19:18
Děkuji. Mám radost, že se vám můj příběh líbí. Tenkrát mi ale do smíchu moc nebylo. Ještě bude jedno vyprávění nádražní a jedno letištní. :-)
Jitka Hašková
30.1.2019 15:35
Bezvadný zážitek. Také jsem občas na někoho čekala na nádraží nebo na letišti. Vždycky to byli nervy, abych návštěvu nepropásla. Naštěstí vždy věděli, že má na ně někdo čekat a rozhlíželi se a neutekli. Těším se na další.
Naděžda Špásová
30.1.2019 14:54
Tak, Frau od ježka, to je moc hezky napsané. Jsem zvědavá na další. Kdysi, ještě na Barrandově, jsem byla pracovně v NDR a pak jsem s Němci přišla do styku ještě párkrát. Chodila jsem léta na němčinu, ale mluvila jsem vždycky jen v mírně podroušeném stavu, kdy jsem se přestala stydět. :-)
Dana Puchalská
30.1.2019 13:21
Pěkně zpracované, těším se na další. Ano" Frau von Igel" nemá chybu. Ještě že ti nestačila zkomolit třeba ten kabát. To by byl fakt nářez - Frau von Ro"t Mantel.
Jana Kollinová
30.1.2019 12:03
Článek mi připomněl jedno z prvních setkání s německými obchodními partnery. Moje němčina byla v té době pouze ve fázi obchodní korespondence a konverzace, společenská komunikace se občas zadrhla. Pánové pauzy vyplňovali různými vtípky a nejvíce se smáli, když příjmení svých manželek začali česky přechylovat. S německými partnery jsem zažila později mnohá dobrodružství včetně letu helikoptérou do Berlína. Nepopsatelný zážitek, ještě mám fotografii jak s šéfem pózujeme před "hubšraubrem." :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA