ilustrační foto: pixabay.com
Padák v roce 2002 (soutěž)
31. 1. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Potůčková
6.2.2019 09:45
Nemám ráda moc dlouhé články, ale tento jsem si přečetla úplně celý a držím Vám pěsti! Já naštěstí byla bez práce a na ÚP pouze 9 měsíců a naskočila rovnou do předčasného důchodu, takže už nic hledat nemusím.
Soňa Prachfeldová
2.2.2019 17:07
Též jsem se zájmem četla Vás příběh paní Evo, štěstí, že máte manžela, být sama,asi by to bylo zlé. Starší generace není zvyklá chodit na Úřad práce, je to pro ni ponižující. Držím Vám palce, ať je to příběh s dobrým koncem, to znamená. ať najdete práci, ktera5 Vás bude bavit a přeji vše dobré.
Zuzana Pivcová
31.1.2019 18:42
Patřím k těm, kteří měli to štěstí, že odešli z práce dobrovolně, v rozumný čas a ještě z důvodu, že chtěli dělat něco jiného. Ale zažila jsem dobu, kdy se v armádě začaly výrazně snižovat stavy a pochopitelně to hodně postihlo občanské zaměstnance, tedy i vojenský archiv. A to těsně po povodni, která archiv hodně zasáhla a musely se ošetřovat poškozené spisy, navíc se už rozjížděl zájem o genealogii a v rakousko-uherské armádě sloužil téměř každý předek, takže k nám chodily až tisíce žádostí o vyhledání dokumentace. Nicméně tehdejší ředitel nelítostně propustil řadu žen, všechny 40 - 50 let. Dovedu se vžít do Vaší situace, být najednou bez práce. Já když jsem jednou zkusila jen jako přívýdělek oslovit nějakou agenturu hledající lektory němčiny (byla jsem původně učitelka jazykové školy) a uvedla jsem svou praxi s němčinou a různá vysvědčení, ani se nenamáhali mi odpovědět. Přitom tam učil kdejaký student. Zkuste si představovat, co byste chtěla dělat, co by Vás těšilo. Tak si třeba práci přivoláte, i když tomu mnozí nevěří.
Eva Mužíková
31.1.2019 17:44
Mně článek zaujal, vůbec mi nevadila jeho délka. Vylíčila jste své pocity paní Evo velice hezky, úplně jsem se do Vaší situace vžila. Přestože já žádnou podobnou zkušenost nemám, dokáži pochopit, jak je to pro člověka v takové situaci těžké. Nevzdávejte se, věřím že se vše v dobré obrátí.. Eva Bertice
Dana Puchalská
31.1.2019 16:47
Kdo nezažil, neuvěří. Ano je to hnusný pocit nemít práci. Ale ono se to určitě obrátí k lepšímu. Chce to vydržet a neztrácet naději a optimismus.
Věra Ježková
31.1.2019 15:13
Na mne je to moc písmen, nečetla jsem všechna. O depresi něco vím. Dostat výpověď musí být hodně nepříjemné. Já jsem odešla z práce dobrovolně o dva roky dřív. Paráda.
Naděžda Špásová
31.1.2019 14:57
Jako bych to psala já. Tohle se mi v roce 2002 dělo taky. Možná, kdybych věděla, co mě čeká v budoucím zaměstnání, nebyla bych se tenkrát tak radovala. U vás to jsou deprese, u mně to byla rakovina, způsobená strachem a šikanou v práci. Jeden ze šťastných dní mého života byl ten, kdy jsem dala ze dne na den výpověď a odešla do invalidního důchodu. A od té doby jsem celkem spokojená. :-)
Věra Lišková
31.1.2019 13:43
Je to sice delší, ale žádná věta v příspěvku není navíc. Poutavě jste popsala všechny pocity, které nás zaplaví při ztrátě zaměstnání, kdy vidíme vše beznadějně a černě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA