Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Zdenka Žichovská
2.2.2019 01:07
Až teď jsem si přečetla předcházející odpovědi, na ten druhý způsob, který popisuje Zuzka jsem nepřišla.
Zdenka Žichovská
2.2.2019 00:56
1/naplním 3litrové vědro a přeliju do 5litrového, 2/ještě jednou naplním 3litrové a přileju do 5 litrového - 1 litr už se tam nevejde, tak těch 5 litrů vyliju a do 5ti litrového přeliju ten poslední litr, naplním 3 litrové a přeliju do 5ti litrového Výsledek v 5ti litrovém kbelíku mám 1 + 3 litry. Je to jednoduché a snad jsem to napsala srozumitelně.
Jarmila Nedvídková
1.2.2019 21:41
Já naplnila 5 litrový a nalila do 3.litrového a ten vylila. z 5 litrového nalila do třílitrového ty 2 litry co zůstaly. pak naplnila pětilitrový a dolila třílitrový takže mi zůstalo v 5 litrovém ta 4 litry. K druhému řešení paní Dejmkové mám dotaz. Máme jen dvě vědra a vodu, nebo je tu myšlené více věder 5 a 3 litrové? Vychází to z jejího druhého řešení. že si odlila do třetího vědra ty dva litry bokem. Chválím paní Zuzanu a Marcelu za první řešení.
Zuzana Pivcová
1.2.2019 20:08
Tak my s Marcelou: 1. Naplním 3litrový a přeleju do 5litrového. Znovu naplním 3litrový a doleju potřebné 2 litry do 5litrového. V 3litrovém mi zbyl jeden litr. Vyleju celý plný 5litrový a přeleju do něj zbylý 1 litr z 3litrového. Pak natočím celý 3litrový a celý ho přeleju do 5litrového, kde čeká 1 litr. A mám 4. A řešení 2: Z 5litrového plného naplním 3litrový a ten vyleju. V 5litrovém zbyly 2 litry a ty přeleju zase do 3litrového, takže tam budou 2 l. Naplním celý 5litrový a z něj 1 litr naleju k těm 2 l v 3litrovém, aby byl plný. Tím pádem mi v 5litrovém zbyly opět žádané 4 litry.
Dana Puchalská
1.2.2019 18:51
Sláva,ještě to se mnou není tak špatné.
ivana kosťunová
1.2.2019 18:44
Psaly jsme najednou a řešení je stejné.
ivana kosťunová
1.2.2019 18:42
Omlouvám se za překlepy, mám vytlučenou klávesnici, písmena smazaná, takže píši naslepo. Kdysi jsem to uměla, ale už to nedávám. :))
ivana kosťunová
1.2.2019 18:41
Naplníme 3 litrové vědro, nalejeme do m5 litrového, znovu 3 litrové, dolejeme 2 litry do 5 l., zbyde 1 l. Vyleju 5kl vědro, z 3 kitrového naleju zbylý litr, naplním 3 litrový , přileju k 1 l a mám 4 l l. Bohužel,m toto řešení jsem nevymyslela jám ale manžel, ale myslím, že nemá chybu.
Vladislava Dejmková
1.2.2019 18:40
Moje řešení:
- naplním 5litrové vědro
- z něj naplním 3litrové (zbudou 2 litry)
- 3litrové vyleju
- naleju zbylé 2 litry do 3litrového
- naplním 5litrové
- doleju z něj 3litrové (v něm je místo na 1 litr)
- zbyly mi 4 litry
Řešení 2:
- naplním pětilitrové
- z něj naplním 3 litrové
- zbylé dva litry si dám stranou
- znovu naplním pětilitrové
- z něj třílitrové
- zbylé dva litry předám k prvním dvěma litrům a mám 4 litry
Pochvala všem, co přemýšleli!
Dana Puchalská
1.2.2019 18:39
A znamínko neboli vodorovnou čárku bych si pak do toho vědra asi udělat nemohla,co ? To by bylo úplně nejlepší.
Načíst starší příspěvky