Z archivu Muzea MB
Klub
6. 2. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Daniela Řeřichová
3.2.2021 08:39
Krásná vzpomínka. Se školou jsme chodívali bruslit na zamrzlé rameno Vltavy. S kamarádkami na Nikolajku nebo na Štvanici. Když jsem v deseti dostala své první bílé krasobruslařské boty, připadala jsem si jako Hana Mašková.
Libuše Heulerová
13.2.2019 08:08
Františku, krásná vzpomínka. Připomnělo mi to šlajfky, vytahané mokré tepláky, jednou jsem se i probořila, ale jen jednou nohou. Prostě prima dětství.
Alena Tollarová
11.2.2019 12:49
Moc krásná vzpomínka mě taky vrátila do bruslařského dětství "na lukách", však jsem bydlela v Lukavci. Tak ráda bych si to ještě zkusila, ale bojím se. Vyplavila se mi i vzpomínka na strýce, který v 75 letech bruslil na zamrzlých lagunách, které zůstaly v polích po povodních 2002.
Danka Rotyková
8.2.2019 11:43
Krásná vzpomínka, která mne přivedla k tomu, abych si také vzpomněla na mé dětství a bruslení s dětmi u nás na vsi. Bylo to o to příjemnější, že jsme se na zamrzlý rybník a posléze i kluziště dívali přímo z našeho domu. Paráda, bylo to nádherné. Byla jsem tehdy šťasná i přesto, že jsme si brusle musely se sestrou půjčovat
Hana Rypáčková
8.2.2019 09:38
Hezké, vždy začnu taky vzpomínat na bruslení na Otavě před pivovarem. Byly tam nebezpečné díry po těžbě ledu.
Eva Mužíková
7.2.2019 19:50
Františku, takovéto vzpomínání mne moc baví. Pochopitelně i já jsem začínala na šlajfkách. U nás tekl loukami náhon od papírny. V zimě na něm udělali naši rodiče bariéru a voda se roztekla široko daleko do těch luk. Vytvořila se tak mělká vodní plocha, po zamrznutí ráj pro nás, děti. Rodiče se nebáli, že se led proboří a tak nás pouštěli bez dozoru. Nádherná léta...
František Matoušek
7.2.2019 15:05
Děkuji za pozitivní slova. Musím se přiznat, že ještě dnes rád bruslím a asi ve mě jakási frajeřina zůstala z mého dětství, předvádím se před vnučkami. Jednou se mi to nevyplatilo a při jedné "předváděčce" přišel pád a narazil jsem si asi žebra, alespoň dva měsíce jsem to cítil při každém prudším pohybu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA