Ilustrační foto: pinterest.com
Tempeh: sójový hermelín i javánské maso
11. 2. 2019Tradiční indonéský pokrm tempeh našel své obdivovatele po celém světě. V podstatě se jedná o fermentovaný „sýr“ ze sójových bobů, prorostlý „ušlechtilou“ plísní (Rhizopus oligosporus, případně Aspergilius oryzae).
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Karel Boháček
12.2.2019 11:12
...no ještě aby tam bylo ! To se mi jen vybavilo. Jinak super ňamka. Já si dělám sojové maso taky sám.
Eliška Murasová
11.2.2019 13:57
Karle, ale v tempechu není Asper.negris. Už ho jím pár let, nejvíc mi chutná tempech párty, rychlá úprava-nakrájet, okořenit, s cibulkou, skvělý do krup, nebo špaldového kernotta, případně houby, nebo jidášovo ucho. Zkuste !
Karel Boháček
11.2.2019 10:36
....pokud čtu Aspergilius tak na mně jdou mdloby. Aspergilius negris je nejnebezpečnější houba pro člověka.
Dana Puchalská
11.2.2019 10:12
Znám tofu ale tento určitě zajímavý a chutný pokrm jsem dosud nejedla. Vida, mám ještě co napravovat.
Zuzana Pivcová
11.2.2019 09:39
Tempeh jsem už několikrát měla, buď hotový koupený nebo v samoobslužné restauraci. Chutná mi víc než klasická soja.
Mirek Hahn
11.2.2019 08:51
To musím zkusit.... Sice mne trochu znervozňuje vyjádření, že "plíseň tempehu nevytváří žádný ze známých druhů toxinů".... ale budu doufat, že tedy nevytváří i žádný neznámý druh toxinu :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA