FOTO: autorka
Šel dráteník po silnici
14. 2. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
6.9.2019 15:08
Skvěle napsaný článek a pěkné fotky k tomu. Jako dítě jsem ještě dráteníka krátce po válce zažil a nejen dráteníka. Jezdil i brusič nožů a halekal na celou vesnici. Rád na tu dobu vzpomínám.
Milena Mejsnarová
20.2.2019 08:50
Moc zajímavé čtení. Nedávno u nás v galerii vystavovala paní drátěné objekty.Moc krásné věci. Slony, ptáčky a spoustu srdíček a tak jsem si také s dětmi v rámci interaktivity něco zkusila. Bylo to hodně zajímavé a milé.
Rostislav Mraček
18.2.2019 18:14
V paměti se objevila vzpomínka z raného dětství. Po dědině chodíval ušmudlaný muž v rozbitých botách: Hrrrnce flikováť. Hrrrnce drátováť! Ty opravené keramické, u nás na Hané "hliněny," se dále používaly.
Marie Seitlová
15.2.2019 09:35
Krásný a hlavně zajímavý článek, také si vzpomínám, že babička měla odrátované kameňáky. Moc krásné fotky a zajímavé drátované věci.
Elena Valeriánová
15.2.2019 06:33
Já mám z dětství zasunutou vzpomínku na dráteníky , kteří chodili na jaře do mé rodné dědiny. My děti za nimi běhaly a pokřikovaly, nevím proč zrovna toto, "Janko, Janko, kde si dal to perko."
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA