24 hodin ve Vídni
Katedrála sv. Štěpána. FOTO: Pixabay.com

24 hodin ve Vídni

14. 2. 2019

Pojďte si vyzkoušet malý okruh centrem Vídně, takovou ochutnávku z místní nabídky historie, galerií, kostelů, kaváren, parků, trhů a restaurací. Za den se toho ani víc stihnout nedá. Teď je na takový výlet ideální doba. Vyhnete se davům turistů.

cestování Rakousko
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Cestovat vlakem je nyní jistě příjemné. Já jsem sice ve Vídni byla během 30 let více jak 200 krát (zpočátku jsem cesty přesně počítala asi do 30, pak dál už jen zhruba odhadem za každý rok. Nyní už je ta frekvence mých výjezdů mnohem slabší). Vlakem jsem tam však ještě nejela nikdy, vždy buď autem, ale převážně a mnohem častěji zájezdovým autobusem s okružní jízdou po dostupném centru, pak pěšky. Prostě těch kombinací možných programů je mnoho.
Jarmila Komberec Jakubcová
Evi vlak takto jezdí ve všední dny, jede přes Pardubice a staví v Brně Židenice i Dolní nádraží okolo 9.30hod. Pak už jen Břeclav a Vídeň
Zdenka Jírová
Ve Vídni jsme byla hned po roce 1989 za přidělení nějakého malého obnosu deviz, ale byla jsem nadšená, i když jsem tam byla jen asi 1/2 dne, protože jsme ještě byli na výstavě květin, která byla také okouzlující. Škoda, že už tam nemohu projít všechna ta krásná místa. Je to pro mne už moc náročné na chůzi.
Eva Balúchová
Jarmilko,jede a zastavuje v Brně?Nemůžu to najít.
Vlak Vindobona jede z Prahy 6:50 do Vídně 11:49 hod. bez přestupu. Zpáteční pak 18:10 z Vídně - Praha 22:09hod. Později pak jen autobus.
Eva Balúchová
Mě je vcelku jedno jak se pojede.Pokud mi bude vyhovovat termín,ráda se přidám.
Danka Rotyková
Ve Vídni jsem byla několikrát se svým synem, vždy v rámci dovolené. Pokaždé máme na co koukat, ale 1 den mi bohatě stačí. Já vnímám Vídeň jako velikou Prahu s tím, že oceňuji čistotu města. Ale stejně se mi Praha líbí víc, je to dáno tím, že zrovna nemusím velká města, velké obchodní domy ....
Věra Ježková
Ve Vídni jsme byli s přítelem před několika lety vlakem – jen na otočku. I tak to stálo za to; ale dala bych si říct ještě jednou.
Jana Šenbergerová
Ve Vídni jsem byla jednou na vánočních trzích a několikrát jí jen projížděla jinam. Vánoční Schönbrunn byl krásný, ale víc jsem z něho neviděla.
Vídeň je velmi krásná, ale chybí mi v nabídce zda se počítá s ubytováním. Byla jsem na podobném zájezdu s tím, že jsme jednu noc v Mikulově spali a po snídani chodili celý den po Vídni. I tak jsme ale byli dost unaveni a cestu zpět do Prahy prospali v busu. V loni jsme se ve Vídni stavěli v září, kdy jsme byli ve Znojmě na vinobraní a odtud je to to do Vídně kousek. Já bych se spíše přimlouvala za zájezd s jedním noclehem abychom si atmosféru Vídně opravdu mohli vychutnat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%