Foto: autorka
Proč navštívit Prachatice
19. 2. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Mošovská
23.2.2019 13:05
Před dvěma lety jsme byli v Prachaticích na koncertě, na náměstí pod širým nebem. Celé odpoledne pršelo. Jinak nedaleko je rozhledna Libín. Můžete vidět další vrchy, za pěkného počasí i Alpy.
Karel Hyndrák
21.2.2019 20:45
Hano, to je dokonalý článek, nic mu nechybí. V srpnu 1967 jsme měli v 1. patře v Bozkovského domu na náměstí svatbu. Předloni jsme se tam na "místo činu" jeli znovu po 50ti létech s dvěma dospělými dcerami podívat. Je to tam pořád krásné (v létě).
Hana Rypáčková
21.2.2019 12:51
To jsem Zdeni nevěděla. Jezdím ráda do Konstantinových lázní a tam prý je velmi čistý vzduch. Ještě se to nezměnilo, tak prý tam daleko široko není průmysl ..Diky všem za slovíčka a můžeme se di Prachatic podívat. Z Prahy jede přímý, jela jsem s ním v deset odsud.
Zdenka Jírová
21.2.2019 01:43
Hezká procházka krásným městem. Byla jsem tam 2x služebně, ale nikdy nebyl čas na procházku městem. , Možná nevíte, že v 90. letech probíhal velký grant podporovaný USA na kontrole zamořeného ovzduší ve vybraných regionech Čech. Prachatice byly vybrány, jako kontrolní město uznané jako město s čistým ovzduším. Byly současně ve stejných časech odebírány vzorky ovzduší jak v kontrolovaných oblastech, tak v Prachaticích. Rozdíl ve výsledcích byl mírou znečištění. Pracovala jsem na tom 20 let, kdy byl tento úkol ukončen a já šla do důchodu. Nevím, zda něco podobného znovu probíhá v současnosti , ale měření probíhá stále.
Soňa Prachfeldová
20.2.2019 17:57
Krása, Hanko pěkně jsi mě nabudila, v dubnu jsem ve Volarech a vláčkem pojedu do Prachatic !
Alena Vávrová
20.2.2019 11:48
Hančinko, dík! Náramně jsi nám představila město Prachatice. Jižní Čechy povšechně málo znám.
Anna Potůčková
20.2.2019 11:19
V Prachaticích jsem nikdy nebyla a kdoví.....třeba někdy se zadaří a místo navštívím. Moc hezké fotky jsou součástí článku.
Dagmar Bartušková
20.2.2019 07:57
Prachatice znám ze školních výletů a přiznám, že mě v té době nijak nenadchly. Začínala se nám v té době pomalu zapalovat lýtka, a tak jsme všichni měli tak trochu jiné starosti. :-). Nicméně po přečtení článku bych se tam ještě někdy ráda podívala. Fotky pěkné.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA