FOTO: autorka
Jít
20. 2. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Haltufová
24.2.2019 08:48
Je pravda, ze vetsina mladych divek bere tyto rucni prace za ztratu casu. V lete jsem cekala na autobus, sedela jsem na lavicce a hackovala. Zastavili se u me dva mladici, tak 15-16 a s udivem se ptali : " Je, pani, co to delate?" Tak jsem jim to vysvetlila a svete div se, poslouchali s neskryvanym zajmem
Marie Ženatová
22.2.2019 15:05
Díky za hezký článek i nádherné figurky. Připomenula jsem si tím také jak moc jsem dříve šila, pletla, háčkovala, drhala a dělala jiné ruční práce - měla jsem v kroužku ručních prací i mnohé děti, které jsem učila. V poslední době jsem naučila plést vnučku, která studuje na gymplu a také už vytváří nádherné věci - je už daleko lepší než já. Ptám se jí - kolik vás ve třídě plete? Jen dvě... Když já jsem chodila na střední školu, tak jsme pletly všechny až na dvě. Takže svět se úplně změnil. Dříve když jsem jezdila do inernátní školy vlakem, tak jsme tam všichni hodně pletli, povídali i se hodně nasmáli - dnes už tato činnost ve vlacích není vidět. Mladé lidi ve vlaku vidím jen tak, že mají v ruce tablet nebo chytrý telefon a v uších sluchátka...
Olga Štolbová
22.2.2019 09:57
Krásný koníček a úžasné figurky. Háčkovat jsem se nikdy nenaučila, a teď už velmi špatně vidím. Jsem ráda, že občas něco přečtu. Díky za příjemné počtení. ♥ *****
Zdenka Soukupová
21.2.2019 09:23
Když byly děti malé a chodila jsem do práce, tak jsem také jim i sobě pletla svetříky; sem tam něco ušila, dokonce jsem si troufla i na zimní bundu a oteplováky. Kde jsem na to tehdy vzala čas, to dodnes marně luštím. Ale myslím, že problém je v tom, že si dnes neumím poručit a říct: tak a dnes začneš! Evo, nepolevujte, je to krásný koníček.
Soňa Prachfeldová
20.2.2019 23:08
Je to ohromné uspokojení, když pod rukama vznikají takové pěkné věci. Dříve jsem též pletla na děti ,háčkované dečky ,ale co jsem v důchodu ,nemám na to vůbec čas. Moje švagrová také umí snad vsechno, od háčkování ruznych figurek,, po tvoření krásných ozdob na krk a ruce.Paní Evo, spokojené užívání důchodového věku.
Zuzana Pivcová
20.2.2019 20:34
Ano, jakákoliv činnost, která člověka baví a dělá ji s potěšením, mu pomůže vyplnit období následující po ukončení dlouholetého zaměstnání. Dnes je taková doba, že je k dispozici opravdu řada informačních zdrojů a zájmových institucí, takže nikdo nemusí sedět doma a plakat, jak je opuštěný. Napsala jste to moc hezky.
Dana Puchalská
20.2.2019 19:07
Paní Evo, máte moc hezkého koníčka. Já mám už 2 roky v košíku" rozdělaný " ubrus a nejsem schopná do dodělat. A to jsem si umínila, že ho v penzi dodělám. Nějak není čas.
Věra Lišková
20.2.2019 19:05
Krásné panenky a medvídek, máte šikovné ruce. Já jsem v důchodu necelý rok, na ruční práce nemám trpělivost a také se vymlouvám na oči, že už tak dobře nevidím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA