Ilustrační foto: pixabay.com
Všichni jsou už v Mexiku
26. 2. 2019Únor je patrně psychicky nejnáročnější období roku. Zima trvá už příliš dlouho, takže má člověk o něco blíž k depresím a špatné náladě. Proto tentokrát něco veselejšího z „Mého světa“ vzpomínek…
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
27.2.2019 14:37
U tohoto rituálu jsem nikdy nebyla a tequilu jsem nikdy nepila. Ale příběh jsem si ráda přečetla a pobavila se. A taky Vám přeji ještě hodně pěkných chvil v manželství. Ať s tequilou nebo bez ...
Zdenka Jírová
26.2.2019 23:53
Tak Tequilu jsem nikdy nepila, na tvrdý alkohol jsem nikdy nebyla a už dávno ho nepiji vůbec. Znám tequilu jen z country písniček a cestopisů.
Jarmila Komberec Jakubcová
26.2.2019 20:18
Mexická tequila občas obsahu v lahvi mrtvého malého hada. Prý to zlepšuje její chuť. To ale nevím, já jsem ji s hadem neochutnala, ale přivezla ji jako dárek své kamarádce. Prý nakonec skončila v kontejneru. Což chápu. Já to přivezla spíše jen z recese
Eva Mužíková
26.2.2019 19:56
Tequilu nikdy neochutnám, jsem velký abstinent, nikdo mne nepřesvědčí ochutnat jakýkoliv alkohol. Ale všem kdo to dokáží a hlavně zvládají někdy i tak trochu " závidím".
Jana Šenbergerová
26.2.2019 17:26
Hezké! Možná někde uplatním, ale určitě ne v Mexiku, to vím zcela jistě.
Zuzana Pivcová
26.2.2019 09:51
Tequilu mi kdysi dovezl americký archivní badatel. Ale hned mě varoval, že mi samotná nebude chutnat, tak ať si ji dávám s pomerančovým džusem. To bylo docela dobré. Pak jsem si po čase dala zlatou tequilu někde v Hamburku, ani ne v námořnické krčmě, ale samotnou a to na mě nebylo. Nějaká sůl nebo co dalšího, taková úprava pro mě není. Nebudu ze sebe dělat znalce. Díky za úsměvné vyprávění.
Mirek Hahn
26.2.2019 09:45
Tequilu se solí a citronem můžu. Je to jeden z mála destilátů, po kterém mi druhý den není prapodivně. Možná je to tou solí, zadržuje vodu a brzdí dehydraci.... Nicméně ten rituál s olizováním, solí a citronem není původní, pravděpodobně vznikl jako show aby se to lépe prodávalo.....
Dana Puchalská
26.2.2019 08:57
Tequila - ne ne ne. Jen jednou jsem jí ochutnala na jakési předváděcí akci a už nikdy. Jak mně bylo špatně, to si nikdo neumí snad ani představit. Ale je to už asi 29 let zpátky. Stačilo mi kouknout se na sombrero a už jsem pádila ven...:-) :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
26.2.2019 08:17
Moc hezký článek - byla jsem koncem února v r. 2006 v Mexiku a dodnes vzpomínám na podobné začátky s tequilou. My jsme konzumaci "odkoukali" od německých manželů, kteří do Mexika létali pravidelně. Dnes už jen vzpomínám, nelétám už dlouhé lety.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA