Foto hrobu na břevnovském hřbitově: autorka
Karel Kryl byl zpěvákem mé generace
3. 3. 2019Dnes uplynulo právě čtvrt století ode dne, kdy zemřel známý písničkář a básník Karel Kryl. I když byl o pár let starší, byl svou tvorbou v mládí mluvčím mé generace.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Danka Rotyková
3.3.2019 12:45
Vždy jsem ho obdivovala, jeho písničky byly tak jiné, tak jen české. Další obdiv za to, že žil v cizině s tím, že ho cizinci nemohou pochopit. Podle dokumentu odvysílaného v televizi tento týden jej prý nechápala ani jeho manželka. Vůbec nevěděla, s jakým idolem vlastně žije. Moc mě mrzelo, že se tak trápil dalším vývojem...
Hana Nováková
3.3.2019 10:38
Měla jsem a mám ráda KK jeho krásné písně a jeho hluboké názory. Škoda, že nás tak brzy opustil. Zuzko díky za článek
Dana Puchalská
3.3.2019 09:56
Ano Karel Kryl.....
Na něj naše generace nemůže myslím že ani zapomenout nechce. Dokonce jeho písničky jsou i ve zpěvníku pro ZŠ. Před pár lety jsem je tam viděla a bylo mi při tom hezky. Doufám, že je nevyškrtli.
Danuše Onderková
3.3.2019 09:31
Díky za pěkný článek i vzpomínku. I já měla Krylovy písničky moc ráda, a ráda si je poslechnu i dnes.
Soňa Prachfeldová
3.3.2019 09:31
Díky Zuzko za hezkou vzpomínku na Karla Kryla, mám ráda jeho texty a jsem v úžasu že už uplynulo tolik let od jeho smrti. Byl zklamaný z porevolučního vývoje, až mi ho bylo tehdy líto, ale všechno už je pryč.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA