Foto hrobu na břevnovském hřbitově: autorka
Karel Kryl byl zpěvákem mé generace
3. 3. 2019Dnes uplynulo právě čtvrt století ode dne, kdy zemřel známý písničkář a básník Karel Kryl. I když byl o pár let starší, byl svou tvorbou v mládí mluvčím mé generace.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Libánský
3.3.2019 20:12
Na písničky Karla Kryla nezapomenu. Kdykoliv jsme zpívalu u táboráku, vždycky na ně došlo.
Naděžda Špásová
3.3.2019 18:23
Karel Kryl se mi líbil před revolucí, po revoluci už to nebyl on. Jeho písničky jsem slyšela zpívat mladé zpěváky a moc se mi to líbilo. Hezká vzpomínka.
Libor Farský
3.3.2019 17:07
"Kdo z nás by to dovedl takhle nádherně vyjádřit?" No přece naše Zuzka z i60, o tom vůbec nepochybuji!
Jarmila Nedvídková
3.3.2019 15:35
Karel Kryl...byl to Don Quijote de la Mancha naší doby. Nejen našeho mládí ale i té, po revoluci. Při jeho Bratříčku...jsme u rozhlasu brečeli jak želvy. Sotva vyšla, tak jsme si s manželem koupili desku Bratříčku zavírej vrátka. Ještě ji máme doma, a není jediná deska od něho, protože jsme měli, a stále máme rádi jeho jeho písně, v kterých je tolik.....že při poslechu se svírá nitro emocemi. Děkuji Zuzanko za jeho vzpomínku.
Dagmar Bartušková
3.3.2019 15:09
K. K. a jeho super písničky v té době neměly chybu. Po revoluci měl raději Slovensko, byl zklamán V.V., který mu prý řekl: Karle - ty a na Hrad? Ty si vezmi kytaru a hraj...
Jitka Hašková
3.3.2019 14:15
Karla Kryla si velmi vážím. Seznámila jsem se s jeho písničkami až po návratu z Londýna v lednu 1970, když mě jeho desky půjčili kolegové v práci.
Eliška Murasová
3.3.2019 13:39
V Ostravě, v divadle malých forem Waterloo, jsem ho viděla poprvé. Na jeviště přišel malý drobný kluk, celý v černém, sedl si na okraj jeviště a začal zpívat... bylo to neuvěřitelné, byl tak opravdový, nedalo se na něj už nikdy zapomenout. Mám doma desku "Bratříčku, zavírej vrátka"., tenkrát jsme ji půjčovali jen těm, kterým jsme naprosto důvěřovali. Zuzano, děkuju za vzpomínku!
Marie Seitlová
3.3.2019 13:16
Díky za pěkný článek o K.K. Na něj se nedá zapomenout, jeho písničky jsou nadčasové.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA