Ilustrační foto: pixabay.com
Nenávidí sport. Přesto jsou v pohodě
21. 3. 2019
Neběhají, nejezdí na kole, z představy, že by cvičili po boku desítek dalších lidí ve fitcentru, se jim dělá mdlo. Nehrají žádné míčové hry, nelyžují. Pohyb je pro ně utrpením, ne radostí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
judita lišková
24.3.2019 05:53
Přesně tak...vždy jsem si říkala, že naši předci necvičili, hýbali se, pracovali a přesto se dožívali vyššího věku. Na pohled sice vypadali starší, někteří sedření, špatně se pohybující, ale zdravotně na tom jinak nebyli zle.
Já tělocvik nenáviděla odjakživa, ne kvůli lenosti, či pohodlnosti, ale měla jsem k němu odpor...jediná věc, která mě baví dosud, je pouze chůze....přiznávám, že jsem jako ten pán v článku, mám taky krokoměr, ale už ho nepoužívám, jen jsem si chtěla svou trasu, v trochu složitějším terénu, změřit. Už ji znám, tak nic nepočítám. Často se mě lékaři ptali...např. při prohmatávání břicha...že jsem musela asi celý život cvičit, jelikož je ploché. Ale v tom to určitě není, prostě jsem měla asi jen štěstí. Stejně tak s váhou.
Četla jsem knihu...k navázání na to, co říká D.Chopra.. autorku bohužel nevzpomínám, která tvrdila, že nejdéle žijí ti, kteří se buď mnoho nepohybují, anebo je jejich pohyb POMALÝ. Žádné fitnesy, rychlá cvičení.
Jak píše paní Šenbergrová...radost z pohybu v nejhezčím životním období - dětství - je nezapomenutelná a k nezaplacení. Tudíž pokud přiměřeně jíme, hýbeme se, lenošíme a snažíme se méně rozčilovat, nemělo by nás nikde příliš bolet, bude nám přiměřeně našemu věku.
Alžběta Kusá
23.3.2019 20:34
Po přečtení článku se mi vybavil Winston Churchill, který zemřel ve svých 91 letech, a jeho heslem bylo (nikoliv přesná citace) "tělocvik, pro Bůh, Ne!"Hýbal se málo a pil alkohol!!Přesto byl velkým státníkem a dožil se velmi vysokého věku!Za sebe mohu říci, že jsem začala chodit do fitka ve svých 45 letech. Do 50.let to byla má nejkrásnější doba života. Nabrala jsem svalovou hmotu, ze které čerpám dodnes. Jsem "molet", přesto nemám bolesti zad, kloubů a v poměrně vysokém věku se relativně dobře pohybuji. Každý tedy musí zvážit, co mu nejlépe vyhovuje!
Jana Šenbergerová
22.3.2019 18:16
Nikdy jsem cíleně nesportovala, kolektivním sportům jsem se naopak cíleně vyhýbala. V tělocviku jsem byla dobrá v běhu, přestože nerada běhám, ve skoku vysokém, i když si teď moc nevyskakuji. Jako dítě jsem prolezla kdejaké roští, vylezla na nejeden strom či kopec a neminula žádný posed jen tak. Vždycky jsem měla ráda sladkosti. Teď hlavně chodím, do kopce funím, a jezdím na kole. Pro radost, ne kvůli výkonům. A přibírám na objemu. Konečně nemusím poslouchat, že jsem hubená jak lunt. :-)
Hana Rypáčková
22.3.2019 08:30
Poslední odstavec je šitý na mou kamarádku, ale někdy mám pocit, že to vzdává. Je nemocná, ožije jen na rodné chalupě a tam tolik nesedí u televize, má rozlehlou zahradu.. Jen nebyla nemotorná a není taková kuchařka. Ale mlsá ráda. Společné cvičení začínám vynechávat, šoupli ho už od čtyř a to jsem raději venku...Až si každý dělá co chce.
Eliška Houšková
22.3.2019 07:22
Ještě bych chtěla připomenout těm, kteří si myslí, že ke zhubnutí je nutný pohyb, že to tak není,. Stačí upravit jídelníček a člověk zhubne jedna dvě i bez pohybu.Mám to vyzkoušeno.
Eliška Houšková
22.3.2019 07:17
Také mne sport nebaví, ještě tak rekreačně jezdit na kole, ale to bych měla mít s kým. Celý život jsem tvrdě makala, ve stájí či na poli. Taková práce ve stáji je lepší než fitko, člověk tam shodí nadbytečná kila během čtrnácti dny a ještě dostává zaplaceno.Takže dnes, kdy je mi sedmdesát, mně úplně stačí práce na zahrádce a procházky se psem, i když ty procházky v naší kopcovité krajině taky dají jednomu do těla. Na lidi v mém věku, kteří se div neusportují se dívám s pobavením, stáří stejně nezaženou, věk je věk a ten nikdo neoblafne, nakonec ani nevím, proč strašit tak dlouho na světě.Lidé kolem mne odcházejí, doba se neuvěřitelně mění a ne právě k lepšímu, tak proč se týrat s představou, že se dožiji stovky, když o to nestojím?
Marie Faldynová
21.3.2019 22:40
Patřím mezi ty, kdo při tělocviku pokazili co se dalo, ale bez pohybu být nemůžu. Mám ráda procházky, umím plavat a jezdit na kole a celkem s tím vystačím. Vařit, péct a mlsat umím taky, jde jen o to, aby člověk nepřeháněl ani mlsání ani sportovní výkony. Krásné jaro všem!
Danka Rotyková
21.3.2019 20:14
Já mám pohyb ráda od dětství. A jak to tak bývá, nebylo a není mi dopřáno ze sportu vše, co zatěžuje kyčle. Nejraději jsem měla brusle, koloběžku - právě toho jsem se musela vzdát ihned a natrvalo. Zůstala mi chůze a některé cviky jógy. Jsem šťastná, že mě to drží pohromadě a prozatím můžu odsouvat operaci na další roky. Nedělám ale to, co mě nebaví, toho jsem si užila (jako mnozí z nás) v životě až dost. ???
Milena Znamenáčková
21.3.2019 19:48
Taky jsem se bez organizovaného sportu celý život obešla, v práci jsem se naběhala dost, teď se občas projdu a bohatě mi to stačí, jen občas musím cvičit kvůli zádům - moje koníčky /paličkování, pletení a pod./ mě čas od času k protažení donutí.
Zuzana Pivcová
21.3.2019 18:13
Osobně jsem podle několika známých nabyla dojmu, že nejhorší je, když je dotyčný aktivní sportovec a pak toho z nějakého důvodu náhle nechá.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA