Moje energie:  Zahradnictví
Foto autorka

Moje energie: Zahradnictví

22. 3. 2019

Existuje ještě něco, co mě spolehlivě dobije a naplní radostí a to je slunce. To je energie, bez které se neobejde opravdu nic a nikdo. Úterní odpoledne 19.3. 2019 bylo takové aprílové. Chvíli bylo pod mrakem, chvíli vykouklo sluníčko, a tak jsem se rozhodla, že si udělám radost a pojedeme se podívat do zahradnictví. Jaro se sice trochu courá, ale kouknout se můžeme. Máme jedno, které s oblibou navštěvujeme a to je Zahradnictví v Chabařovicích.

Už když jsme jeli kolem, tak se mi zdálo nějaké větší. Místo, kde  jsme vždycky parkovali  bylo skoro prázdné. U vrat do dvora stál pán a volal na nás, že musíme ještě kus dál, že se přes zimu činili a zahradu zrekonstruovali. A opravdu, to, co jsme našli, bylo velké a působivé, ze Zahradnictví se stala JINÁ ZAHRADA.

Co nutně k životu potřebuje světlo a teplo, je flóra. Miluji prohlídky skleníků, venkovních prostor, barvy jarních květů a rozmanitost nabídky a tady to bylo opravdu krásné. Samozřejmě, že jsme neodešli s prázdnou a už se těším, až koupené macešky, petrklíče a další kytičky ozdobí zatím smutnou zahradu bez barev. Doma jsem si sedla a bylo mi opravdu moc hezky, a tak jsem si řekla, že to zkusím poslat dál.

Neodolala jsem a tu parádu uvnitř skleníku jsem si nafotila. A protože mě to opravdu nabilo a udělalo radost, tak se chci s vámi o tu krásu podělit. Tentokrát je fotek víc a přidala jsem i trochu mraků. Pokud by měl někdo zájem, mají internetové stránky.

Partneři soutěže:

710x100-4.png

DIG_680x140_stat.jpg

Soutěž Moje energie
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Nadi, paráda, krásné fotky. Miluji tahle zahradnická centra, ráda se tam kochám kytičkami, květináči a všemi drobnostmi, co nabízejí jako dárky... pěkné...
Naděžda Špásová
Děkuji za chválu, Botanickou zahradu v TP znám a ani nevím, že se rekonstruovala. Určitě se tam taky někdy podíváme. Do Německa nejezdíme. :-)
Jana Kollinová
Omlouvám se, Naděždo!
Alena Vávrová
V takovém "ráji" pracují moji mladí v M.Boleslavi-Hrdlořezech. Jsem tam vždy jako v "Jiříkově vidění". Mají tam dokonce malé zoo. Naďo, protože o otevření tohoto ZC od nich již vím, moc ráda jsem se podívala.
Jana Kollinová
Alenko, díky za upoutávku na teplickou botanickou zahradu. Můj kolega zde dělá kustóda a několikrát mě pozval na prohlídku po rekonstrukci, kterou botanická zahrada prošla. Najdu si čas a získám energii. Připojí se někdo ke mně?
Dana Puchalská
Moc krásné zahradnictví. Mám ráda květiny a už se těším na výlet do Spomyšle. Tam je to taky krásné. A Naďo fotky jsou parádní.
Alena Tollarová
Naďo, to sice není zahradnictví, ale zajeďte si taky to Teplic do botanické zahrady nebo kousek za hranice do Pillnitz. Zámecký park, historický skleník a právě kvetoucí královna kamélie taky nemají chybu a dokážou pořádně nabít.
Anna Potůčková
Tak to věřím, že jsi nabitá energií na více jak 100%. Tolik krásy! Určitě by i má peněženka zlehkla...… Moc krásné fotografie!!!!
Jana Kollinová
Ano, souhlasím. To je dle mého cítění externí dobíjení - flóra. Skleníky, haly a výstavy naplněné rostlinami jsou nádherné a zde bych dokázala získat energii na mnoho let dopředu. Miluji flóru bez výjimek, faunu rezervovaně s omezím se na domácí mazlíčky.
Elena Valeriánová
To není zahradnictví, to je ráj. A tobě by měli platit za úžasnou reklamu, děkuji, fotky jsou famózní. Hned bych se tam rozjela a určitě utratila s potěšením.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%