Foto: https://pixabay.com/
Jako
9. 4. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
11.4.2019 00:22
Nikdy jsem nechtěla být "jako " nějaká celebrita,i když jsem ji třeba obdivovala pro její umění. Také jsem nikdy slepě nepodlehla nějaké módní vlně za každou cenu / třeba tu, že je to sice moderní,ale já proto nejsem vhodný typ/, jednoduše jsem ji nechala plynout bez své účasti. Totéž platí o hudbě, malířství ap. Ale chtít něčeho dosáhnout vlastními silami po vzoru nějaké opravdové veličiny, není na škodu. Takový vzor je účinný.
Věra Ježková
9.4.2019 20:49
Hani, smrt nás asi všechny zglajchšaltuje. Jarmilo, ano, učíme se i napodobováním. Ale moje úvaha není o učení. Danko, já vím. Jiné „jako“ připomněla Zuzka. Já jsem o něm nepsala. Borku, souhlasím. Na sportovce jsem ve svém výčtu lékař, vědec… nepomyslela. Jde o dovednost, schopnost, nikoli o to, vypadat či mít něco jako někdo. :-)
Libor Farský
9.4.2019 20:45
Přesto, Věrko, vidím dvě výjimky. Myslím, že to neplatí pro aktivní sportovce. Myslím, že klukovi vůbec neuškodí snaha být někdy jako J.Jágr a třeba gymnastce jako Věra Čáslavská. No a já, když jsem se stal učitelem, velmi často vzpomínal na svého oblíbeného učitele matematiky a uplatňoval jsem jeho zásadu, která spočívala v pěstování logiky myšlení.
Naděžda Špásová
9.4.2019 17:57
Věrko, je vidět, že jsi moudrá žena. Taky jsem se nikdy s nikým nechtěla ztotožnit, hlavně ne s nikým z rodiny. Naštěstí se mi to povedlo. Už se nepamatuju, jestli jsem se chtěla podobat nějaké celebritě, je to už moc dávno. Spíš jsem měla vždycky pocit, že vyčnívám z davu. Někdy to bylo nepříjemné. :-)
Dana Puchalská
9.4.2019 16:33
Věrko. Slovní vata je moje označení výrazu - "nešťastná vycpávka" jak psala Zuzana.
Jarmila Komberec Jakubcová
9.4.2019 15:47
Napodobování je přirozená lidská vlastnost nebo se jen opičíme? I opice chtějí být "jako" a dělají to co ostatní. Asi jsme ze stejného základu. Ale každý člověk jsme jedinečná bytost, jinak reagujeme na různé podněty. Nakonec i říši zvířátek např. koček to tak funguje. Nikdy jsem neměla povahově stejnou kočku a přitom je to živočišný druh "kočka domácí".
Zorka Horká
9.4.2019 15:23
Paní Ježková, článek krátký, ale nutí k zamyšlení.Přivedla jste mě ke vzpomínkám. Jestlipak si někdo vzpomíná, že by nás před třiceti- čtyřiceti lety někdo takhle někam cpal ? Pokud jsem se netrefila (špatně pochopila) váš článek, promiňte prosím stařence :-) :-)
Jitka Hašková
9.4.2019 14:27
Mluvíš mi ze srdce. Nejenže se na vás valí stále z reklam "být jako"", ale hodně lidí mluví jako, někde jako byli, něco jako dělali....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA