Pád říše římské a naše přítomnost

Pád říše římské a naše přítomnost

12. 4. 2019
Můj příběh
Autor: Libor Farský
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Mám ráda sci-fi literaturu. Mnohé z toho, co bylo ještě nedávno pouhou fikcí, už zažíváme.
Jana Šenbergerová
Takže Zuzko, je to jasné. Nejsme první (to nebyli ani Římané), jen doufám, že nejsme ani poslední. Ráda bych se sem ještě někdy vrátila, pokud možno v lepších časech. Ty přicházejí vždycky po těch horších, což ovšem nemusí znamenat, že budou příjemnější.
Marcela Pivcová
Libore, kdybych si nepřečetla úvod, byla bych přesvědčena, že historik žije v současnosti - nebo ve své době měl schopnost vidět do té naší dnešní. Při čtení těch dvaceti bodů jen přemýšlím, jak bude dál...
Soňa Prachfeldová
Liborku, dávám Ti 100 *, vše se opakuje, jen ten vyspělejší svět je více zničující směrem k planetě.
Jana Kollinová
Edward Gibbon mohl čerpat informace ze skutečných historických událostí, ale aplikovat jeho závěry do současného společenského vývoje je vizionářskou hrou.
Marie Faldynová
Že lidstvo ničí to, co Bůh dobře stvořil, je už hezky dlouho popsáno v Bibli. Včetně konce světa. Kdo chce, může přijmout oběť Pána Ježíše za SVÉ hříchy. Ostatní můžou na Boha nadávat, jak to vede. I to je v Bibli. Vesele velikonoce!
Jitka Hašková
Libore díky, je to velmi pravdivé a platí to pro celou zeměkouli. Ona se příroda časem lidstva zbaví a nastane nový vývoj. Lidstvo se honí bezohledně za zisky a ničí životní prostředí.
Zdenka Jírová
Moc zajímavý článek. Antika byla před časem ve středu mého zájmu a hltala jsem knihy o ní. Mnoho se lze dočíst také v díle "Já Claudius" a "Claudius Bůh a jeho žena Messalina", od Roberta Gravse.že mi současná doba připadá jako zánik říše římské, tuším už delší dobu. Třeba to dopadne dobře, ale to už se my asi nedovíme.
Zuzana Pivcová
Je vidět, že se lidstvo nepoučilo (takové to pyšné To se nás netýká, To se nám nemůže stát). Když tu ty jednotlivé body čtu, připadá mi to jako varování (Ještě máte šanci, nebo chcete skončit jako Řím?) Většina věcí se opakuje, v individuálním životě i v historii Vesmíru. Takže???
Věra Ježková
Borku, zajímavý nápad, dobrá práce. Nejsouc ani historik, ani sociolog, mohu jen uvést úžasnou trilogii o M. T. Ciceronovi - Robert Harris: Impérium (2008), Lustrum (2011), Diktátor (2017). Dostala jsem ji předloni k Vánocům.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%