Není omluva jako omluva
20. 4. 2019
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zorka Horká
20.4.2019 19:48
No Ivano, kdyby mi to někdo řekl, asi bych se zamyslela. Ale né nad omluvou, nad sebou. Ono to jde říct i takhle: "Jsi nemožná" :-(
Danka Rotyková
20.4.2019 19:47
Někdy to jedno slůvko stačí, jindy by bylo na místě jich pár přidat. Naštěstí kolem sebe v posledních letech nemám moc lidí, kteří mi někdy ublížili. Nějak se mi daří se jim vyhýbat.
Zorka Horká
20.4.2019 19:22
Omluva je omluva. Rozhodně slůvko promiň nebo nechtěl/a jsem já osobně nepovažuju za prázdná slova. Když mi např. vnuk zavolá, že na naši domluvu zapomněl. Co by měl dál vysvětlovat? To se přece může stát každému. Mám spíš takový pocit, že autorka tak trošku podezírá.....možná špatná zkušenost ? Ale i to se dá pochopit a v tom případě není co promíjet. Každého formují jiné zážitky, jiné zkušenosti.....
Věra Ježková
20.4.2019 19:01
„Promiň“ mi zdevalvované nepřipadá. Někdy ho doplním nebo nahradím větami „Nezlob se, Nerada, Nedošlo mi to...“ Kdybych svému příteli chtěla podat vysvětlení, odmítne ho. Sám mě nemlátí, nemá se tedy za co omlouvat. S puberťáky zkušenost nemám, nad novináři se nezamýšlím. Kromě toho neinklinuji k zobecňování. Blanko, není důvod ti cokoli promíjet. Je to tvůj názor.
Hana Nováková
20.4.2019 18:18
Někdy se něco v životě přihodí, omluva by měla být na místě. Nikdo není dokonalý, a proto je namístě omluvu přijmout, v opačném případě se omluvit. Pak je na vás nebo na druhé straně, jak se se vším vnitřně srovnáte. Život je přeci tak krátký, abychom si ho ničili nesváry. I když někdy bývá namístě odpoustit, ale nezapomínat. Pěkný článek - a na slovo sorry jsem alergická, protože mi to jako opravdová omluva nepřipadá.
Naděžda Špásová
20.4.2019 17:35
Ahoj Blani, ne, bohužel máš velkou pravdu. Promiň říká naše vnučka, naučila se to moc hezky, chválím jí to, ale vždycky dodám, aby si nejdřív rozmyslela v hlavě, co chce říct a pak se nebude muset nikomu omlouvat. Já jsem, bohužel, ta nepromíjející. Když mi někdo ublíží a pak se omluví, tak má smůlu. Tady mám paměť jako slon. Sice omluvu přijmu, ale vztah je narušen. :-)
Jana Šenbergerová
20.4.2019 16:48
Úplně nejradši mám, když mi někdo něco provede a doprovodí to slovy "No tak promiň, no." Naštěstí mi prominutí nedělá problém. Nemám ve zvyku hýčkat si křivdy.
Jana Kollinová
20.4.2019 15:38
Mám zcela opačný názor. Pokud se někdo omluví jedním slovem PROMIŇ, je to postačující, ale jakmile se začne snažit nepříjemnou situace vysvětlovat, vylepšovat, je to zbytečné a otevírá to prostor k diskuzi, které nemusí skončit uspokojivě pro dotčenou osobu. Zastávám názor nic dodatečně nevylepšovat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA